Kategori: Tatlı Tarifleri

Un Helvası
İçeriğinde: 5 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Un Helvası

28 Şubat 2022 0 0 Yorum Yok
575 görüntüleme
Un ve dolmalık fıstığı bir tencereye alın. Kısık ateşte tahta bir kaşıkla fıstıkların rengi hafifçe dönene kadar kavurun. Tereyağını ilave edip fıstıkların rengi sararana kadar kavurmaya devam edin. Ayrı bir kapta su ve toz şekeri eriyene kadar karıştırın. Şerbeti helvanın üzerine ekleyin. Kısık ateşte helva suyunu çekip, tencerenin etrafına yapışmayacak…
Fincan Tatlısı
Hazırlama Süresi: 25 dakika
İçeriğinde: 6 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Fincan Tatlısı

12 Ocak 2022 0 0 Yorum Yok
630 görüntüleme
Tencere içerisine şeker, un ve süt alınarak kısık ateşte karıştırılarak pişirilir. Muhallebi kıvamına geldikten sonra ocağın altı kapatılır ve tereyağ ile vanilya eklenir. Kullanmak istediğiniz kalıp veya kaselere bu karışımdan dökülüp tamamen soğuması için 1.5 saat buz dolabında bekletilir. Soğuduktan sonra kalıplarından çıkarılarak her yüzeyi Hindistan cevizi rendesine bulanır ve…
Muzlu Milföy
Hazırlama Süresi: 55 dakika
İçeriğinde: 6 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Muzlu Milföy

6 Ekim 2021 0 0 Yorum Yok
747 görüntüleme
İlk olarak oda sıcaklığındaki milföyleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 dercelik fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin ve soğumaya bırakın. Bu sırada kreması için tüm malzemeleri bir tencerenin içerisine aktarın. Kıvam alana dek devamlı karıştırarak pişirin. Üzerini kapatıp soğumaya bırakın. Ardından milföyleri ortadan…
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
Hazırlama Süresi: 90 dakika
İçeriğinde: 11 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

30 Nisan 2021 0 0 Yorum Yok
678 görüntüleme
Tel kadayıfların daha lezzetli olması ve kuruması için bir kaç saat önceden bir kaba koyarak bekletin. Kurutulan kadayıfları şeker ve tereyağı ile birlikte tencereye alın. Karışımı orta ateşte, rengi hafif koyulaşana kadar sürekli karıştırın. Ardından cevizleri ilave ederek kavurmaya devam edin. Başka bir tencereye ise süt, şeker, un ve vanilyayı…
Ayva Reçeli
Hazırlama Süresi: 75 dakika
İçeriğinde: 7 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Ayva Reçeli

23 Şubat 2021 0 0 Yorum Yok
803 görüntüleme
1. Ayvaların kabuklarını soyun ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın ve bir kaba alın ardından ayvaları küçük küçük doğrayın bir tencereye ayvaları, şekeri, limon suyu hariç tüm malzemeleri ilave edin. 2. Önce yüksek ısıda daha sonra kısık ateşte reçel kıvam alana kadar karıştırın. 3. Ardından kıvam alan reçele limon suyunu ilave…
Çikolatalı Sufle
Hazırlama Süresi: 45 dakika
İçeriğinde: 8 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Çikolatalı Sufle

19 Kasım 2020 0 0 Yorum Yok
5240 görüntüleme
İlk olarak kakao, şeker ve küçük parçalara ayrılmış çikolatayı bir kasede harmanlayın. Tereyağını tencerede eritin. Tencerenin içerisine unu ekleyip rengi sararıncaya kadar kavurun. Süt ve çikolatalı karışımı ekleyip 3 dakika pişirin ve ocaktan alıp ılımaya bırakın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını birbirinden ayırın. Sarılarını çikolatalı hamura ekleyip karıştırın. Yumurta aklarını ise…
Üye OlKayıp Şifre
Kullanıcı adı
Şifre
Şifreyi Doğrula
E-Posta
Kullanıcı adı ya da E-posta