Tarifler

Arpacık Soğanlı Tavuk Baget Yahni
Hazırlama Süresi: 80 dakika
İçeriğinde: 11 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Arpacık Soğanlı Tavuk Baget Yahni

1 Eylül 2021 0 0 Yorum Yok
573 görüntüleme
Tencereye yağları soğanı, sarımsağı, havucu, patatesi koyalım. Kısık ateşte 2-3 dk kavuralım. Tuz, karabiber serpelim karıştıralım. Biberleri ekleyip karıştıralım. Sonra tavukları ekleyelim suyunu verelim 5 dk orta ateşte suyu fokurdayınca sonra 1 saat kısık ateşte pişirelim. Afiyet olsun
Bademli Brokoli
İçeriğinde: 7 malzeme
Kategori: Sebze Yemekleri
Zorluk: Kolay

Bademli Brokoli

25 Ağustos 2021 0 0 Yorum Yok
514 görüntüleme
Brokoliyi yıkayıp çiçeklerine ayırın. 10-15 dakika buharda haşlayın ve bekletmeden buzlu suya atın. Bir dakika bekletip sudan alarak servis tabağına aktarın. Bademleri küçük bir kaba alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin ve ocağa oturtun. Kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra ocaktan alın. Suyunu süzüp kabuklarını çıkarın. Daha sonra yapışmaz yüzeyli…
Medrese Böreği
İçeriğinde: 6 malzeme
Zorluk: Kolay

Medrese Böreği

10 Ağustos 2021 0 0 Yorum Yok
724 görüntüleme
Tereyağını tavada eritin ve içinden 2 yemek kaşığı kadarını ayırın. Yağın içine kıyılmış mantar ekleyip sotelemeye başlayın. Mantar hafifçe suyunu salınca kıyılmış ıspanak ve tuz ekleyin. Suyunu çekene kadar sotelemeye devam edin. En son küçük küp doğranmış sucuk ekleyip 2-3 dakika pişirin ve ocaktan alın. Soğuduğunda rendelenmiş peynir ilave edin.…
Et Sote
Hazırlama Süresi: 55 dakika
İçeriğinde: 15 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Et Sote

4 Ağustos 2021 0 0 Yorum Yok
572 görüntüleme
Bir tencerenin içerisine sıvı yağı ve tereyağı ekleyin. Ardından ufak küpler halinde doğranmış olan soğanları ince ince doğranmış olan sarımsakları kuşbaşı doğranmış olan etleri de ekleyip etler suyunu salıp çekene kadar pişirin. Ardından içerisine salçayı küp küp doğranmış olan domatesleri, biberleri ve baharatları ekleyip domatesler suyunu salıp hafif çekene kadar…
Çıtır Kurabiye
Hazırlama Süresi: 75 dakika
İçeriğinde: 7 malzeme
Zorluk: Kolay

Çıtır Kurabiye

27 Temmuz 2021 0 0 Yorum Yok
573 görüntüleme
1. Karıştırma kabına yumurtaları kırın. 2. Üzerine tereyağı, nişasta ve pudra şekeri ekleyin. Elinizle karıştırın. 3. Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve azar azar un koyun. 4. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 5. Yoğurma işlemi bittikten sonra hamurdan cevizden daha küçük parçalar kopartın. Elinizde yuvarlayın. 6.…
Ananaslı Puding
Hazırlama Süresi: 40 dakika
İçeriğinde: 6 malzeme
Kategori: Aperatifler
Zorluk: Kolay

Ananaslı Puding

13 Temmuz 2021 0 0 Yorum Yok
546 görüntüleme
1. İlk olarak ananasları püre haline getirin . 2. Tencereye tüm malzemeleri atıp karıştırın.ocağın altını açın sürekli karıştırarak kıvam alana dek pişirin. 3. Kıvam alınca ananas püresini ekleyin tekrar kıvama gelene kadar pişirin piştikten sonra kaplara alıp servis edebilirsiniz.
Ayran Aşı Çorbası
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 7 malzeme
Kategori: Çorba Tarifleri
Zorluk: Kolay

Ayran Aşı Çorbası

6 Temmuz 2021 0 0 Yorum Yok
541 görüntüleme
1. İlk olarak bir kabın içerisine yoğurtları ve suyu ekleyip iyice çırpın. 2. İçerisine iyice haşlanmış ve soğutulmuş olan nohut ve buğdayı ekleyin. 3. Kalan diğer malzemeleri ve ince doğranmış olan dereotunu da ekleyip iyice karıştırın ve buzdolabında soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.
Tarator Sos
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 8 malzeme
Kategori: Mezeler
Zorluk: Kolay

Tarator Sos

1 Haziran 2021 0 0 Yorum Yok
1093 görüntüleme
Bayat ekmek içini küçük bir kaba ufalayın. Kabuk kısımlarını kullanmayın. Ekmek kırıntılarını ceviz içiyle birlikte mutfak robotunda çekin. Zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, taze sıkılmış limon suyu, süzme yoğurt ve tuz ile karıştırdıktan sonra dinlenmesi için buzdolabında bekletin. Buzdolabında bekleyen ve kıvam alan tarator sosu, sıcak başlangıçların yanında ya da dip sos…
Sandal Poğaça
Hazırlama Süresi: 45 dakika
İçeriğinde: 10 malzeme
Zorluk: Kolay

Sandal Poğaça

8 Mayıs 2021 0 0 Yorum Yok
760 görüntüleme
Maya ve şekeri bir kasede ılık süt ile eritin. Bütün malzemeleri eriyen maya ile karıştırarak yoğurup 20 dakika dinlendirin. Mayalanan hamurdan küçük bezeler koparıp oval şekilde açın. İki kenarından karşılıklı kesin. İç harcı hazırlamak için bütün malzemeyi küp doğrayın. Hamurun ortasına iç harcından koyup kesilen kısımları karşılıklı katlayarak yapıştırın. Yağlı…
Kıymalı Karnabahar
Hazırlama Süresi: 35 dakika
İçeriğinde: 9 malzeme
Kategori: Sebze Yemekleri
Zorluk: Kolay

Kıymalı Karnabahar

8 Mayıs 2021 0 0 Yorum Yok
611 görüntüleme
Karnabaharı küçük çiçeklere ayırıp yıkayın ve süzün. Soğanı ve sarımsağı kıyın. Havucu soyup halka şeklinde dilimleyin. Zeytinyağını tencereye aldıktan sonra soğanı ve sarımsağı ilave edip kavurun. Üzerine kıymayı ilave edin, suyunu çekene kadar kavurun ve salçayı ekleyin. Doğradığınız havucu, karnabaharları ve suyu ilave edin. Tuz ve biber ile tatlandırın. Kapağı…
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
Hazırlama Süresi: 90 dakika
İçeriğinde: 11 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

30 Nisan 2021 0 0 Yorum Yok
678 görüntüleme
Tel kadayıfların daha lezzetli olması ve kuruması için bir kaç saat önceden bir kaba koyarak bekletin. Kurutulan kadayıfları şeker ve tereyağı ile birlikte tencereye alın. Karışımı orta ateşte, rengi hafif koyulaşana kadar sürekli karıştırın. Ardından cevizleri ilave ederek kavurmaya devam edin. Başka bir tencereye ise süt, şeker, un ve vanilyayı…
Osmanlı Pilavı
Hazırlama Süresi: 35 dakika
İçeriğinde: 16 malzeme
Kategori: Pilav Tarifleri
Zorluk: Kolay

Osmanlı Pilavı

13 Nisan 2021 0 0 Yorum Yok
709 görüntüleme
Ilık suyun içerisine bir miktar tuz ekleyin ve pirinçleri ılık suda 10 dakika bekletin. Daha sonra bol su ile 2 dakika boyunca pirinçleri yıkayıp süzün. Soğanları diri kalacak şekilde doğrayın. Sıvıyağ ve tereyağını pilav tenceresine alarak eritin. Soğanları yağda kavurun. Üzerine dolmalık fıstıkları ilave edip 2 dakika daha kavurun. Kuru…
Üye OlKayıp Şifre
Kullanıcı adı
Şifre
Şifreyi Doğrula
E-Posta
Kullanıcı adı ya da E-posta