Tarifler

Arpacık Soğanlı Tavuk Baget Yahni
Tencereye yağları soğanı, sarımsağı, havucu, patatesi koyalım. Kısık ateşte 2-3 dk kavuralım. Tuz, karabiber serpelim karıştıralım. Biberleri ekleyip karıştıralım. Sonra tavukları ekleyelim…
1 Eylül 2021573 görüntülemeEt Yemekleri
Bademli Brokoli
Brokoliyi yıkayıp çiçeklerine ayırın. 10-15 dakika buharda haşlayın ve bekletmeden buzlu suya atın. Bir dakika bekletip sudan alarak servis tabağına aktarın. Bademleri…
25 Ağustos 2021514 görüntülemeSebze Yemekleri
Medrese Böreği
Tereyağını tavada eritin ve içinden 2 yemek kaşığı kadarını ayırın. Yağın içine kıyılmış mantar ekleyip sotelemeye başlayın. Mantar hafifçe suyunu salınca kıyılmış…
10 Ağustos 2021724 görüntülemeHamur İşi Tarifleri
Et Sote
Bir tencerenin içerisine sıvı yağı ve tereyağı ekleyin. Ardından ufak küpler halinde doğranmış olan soğanları ince ince doğranmış olan sarımsakları kuşbaşı doğranmış…
4 Ağustos 2021572 görüntülemeEt Yemekleri
Çıtır Kurabiye
1. Karıştırma kabına yumurtaları kırın. 2. Üzerine tereyağı, nişasta ve pudra şekeri ekleyin. Elinizle karıştırın. 3. Daha sonra kabartma tozu, vanilya ve…
27 Temmuz 2021573 görüntülemeHamur İşi Tarifleri
Ananaslı Puding
1. İlk olarak ananasları püre haline getirin . 2. Tencereye tüm malzemeleri atıp karıştırın.ocağın altını açın sürekli karıştırarak kıvam alana dek pişirin.…
13 Temmuz 2021546 görüntülemeAperatifler
Ayran Aşı Çorbası
1. İlk olarak bir kabın içerisine yoğurtları ve suyu ekleyip iyice çırpın. 2. İçerisine iyice haşlanmış ve soğutulmuş olan nohut ve buğdayı…
6 Temmuz 2021541 görüntülemeÇorba Tarifleri
Tarator Sos
Bayat ekmek içini küçük bir kaba ufalayın. Kabuk kısımlarını kullanmayın. Ekmek kırıntılarını ceviz içiyle birlikte mutfak robotunda çekin. Zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, taze…
1 Haziran 20211093 görüntülemeMezeler
Sandal Poğaça
Maya ve şekeri bir kasede ılık süt ile eritin. Bütün malzemeleri eriyen maya ile karıştırarak yoğurup 20 dakika dinlendirin. Mayalanan hamurdan küçük…
8 Mayıs 2021760 görüntülemeHamur İşi Tarifleri
Kıymalı Karnabahar
Karnabaharı küçük çiçeklere ayırıp yıkayın ve süzün. Soğanı ve sarımsağı kıyın. Havucu soyup halka şeklinde dilimleyin. Zeytinyağını tencereye aldıktan sonra soğanı ve…
8 Mayıs 2021611 görüntülemeSebze Yemekleri
Muhallebili Kadayıf Tatlısı
Tel kadayıfların daha lezzetli olması ve kuruması için bir kaç saat önceden bir kaba koyarak bekletin. Kurutulan kadayıfları şeker ve tereyağı ile…
30 Nisan 2021678 görüntülemeTatlı Tarifleri
Osmanlı Pilavı
Ilık suyun içerisine bir miktar tuz ekleyin ve pirinçleri ılık suda 10 dakika bekletin. Daha sonra bol su ile 2 dakika boyunca…
13 Nisan 2021709 görüntülemePilav Tarifleri
Üye OlKayıp Şifre
Kullanıcı adı
Şifre
Şifreyi Doğrula
E-Posta
Kullanıcı adı ya da E-posta