Tarifler

Ayva Reçeli
Hazırlama Süresi: 75 dakika
İçeriğinde: 7 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Ayva Reçeli

23 Şubat 2021 0 0 Yorum Yok
803 görüntüleme
1. Ayvaların kabuklarını soyun ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın ve bir kaba alın ardından ayvaları küçük küçük doğrayın bir tencereye ayvaları, şekeri, limon suyu hariç tüm malzemeleri ilave edin. 2. Önce yüksek ısıda daha sonra kısık ateşte reçel kıvam alana kadar karıştırın. 3. Ardından kıvam alan reçele limon suyunu ilave…
Tarhana Çorbası
İçeriğinde: 8 malzeme
Kategori: Çorba Tarifleri
Zorluk: Kolay

Tarhana Çorbası

17 Şubat 2021 0 0 Yorum Yok
782 görüntüleme
Tenceremizin içerisine sıvı yağ, nane, salça, baharatlar ve tarhanayı ekleyip biraz karıştırarak kavuruyoruz. Dilerseniz tereyağı da kullanabilirsiniz. Suyu yavaş yavaş ilave ediyoruz ve devamlı karıştırarak pişiriyoruz. Topaklanmaması için tel çırpıcı ile karıştırabilirsiniz. Kaynadıktan sonra 5 dk daha bekleyip ocaktan alıyoruz.
Kadın Budu Köfte
Hazırlama Süresi: 40 dakika
İçeriğinde: 9 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Kadın Budu Köfte

21 Ocak 2021 0 0 Yorum Yok
833 görüntüleme
Öncelikle kıymayı ikiye bölün ve yapışmaz yüzeyli bir tavaya kıymanın yarısını alıp 2-3 kaşık su ekleyin. Orta ateşte kavurun. Kıymayı ocaktan almadan önce kıyılmış soğanı ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Harcı soğumaya bırakın. Ardından pirinci yıkayıp süzün. Ve haşlanmak üzere tencerede kaynatın. Haşlanan pirinçleri bir kenara alarak soğumasını bekleyin. Kavrulmuş…
Çıtır Karnabahar
Hazırlama Süresi: 45 dakika
İçeriğinde: 11 malzeme
Kategori: Sebze Yemekleri
Zorluk: Kolay

Çıtır Karnabahar

15 Ocak 2021 0 0 Yorum Yok
871 görüntüleme
1. İlk olarak bir tencerenin içerisine sıcak suyu ekleyin. 2. Ardından dalları ayıklanmış ve yıkanmış olan karnabaharları suyun içerisine ekleyin. 3. Üzerine tuzu ve limon suyunu da ekleyip kaynamaya bırakın. 4. Yumuşamaya başlayınca ocaktan alıp süzün. 5. Bir kabın içerisine yumurtayı ekleyip çırpın. 6. Başka bir kabın içerisine galeta ununu…
Zebra Kek
Hazırlama Süresi: 65 dakika
İçeriğinde: 8 malzeme
Zorluk: Kolay

Zebra Kek

6 Ocak 2021 0 0 Yorum Yok
862 görüntüleme
1. Yumurta ile şekeri beyazlayana kadar çırpın. 2. Daha sonra süt, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek bildiğimiz kek hamurunu oluşturun. 3. Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya bölün ve ayırdığınız hamurlardan birine kakaoyu ekleyin. 4. Yaklaşık 22-23cm çapındaki yağlanmış yuvarlak tepsinin tam ortasına hamurlardan sırayla 3 er yemek…
Pilavlı Tavuk Dolması
Hazırlama Süresi: 90 dakika
İçeriğinde: 13 malzeme
Kategori: Aperatifler
Zorluk: Kolay

Pilavlı Tavuk Dolması

23 Aralık 2020 0 0 Yorum Yok
1761 görüntüleme
1. Pilav tenceresi içerisine tereyağı ve zeytinyağı alınarak kızdırılır. 2. Önceden güzel bir şekilde yıkanmış ve suyu süzülmüş olan pirinçler eklenerek 4 dakika kavrulur. 3. Ardından dolmalık fıstık ve kuş üzümü eklenerek 1 dakika daha kavrulduktan sonra tarçın ve karabiber eklenip karıştırılır. 4. Son olarak üzerine sıcak su eklenir ve…
Çikolatalı Sufle
Hazırlama Süresi: 45 dakika
İçeriğinde: 8 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Çikolatalı Sufle

19 Kasım 2020 0 0 Yorum Yok
5239 görüntüleme
İlk olarak kakao, şeker ve küçük parçalara ayrılmış çikolatayı bir kasede harmanlayın. Tereyağını tencerede eritin. Tencerenin içerisine unu ekleyip rengi sararıncaya kadar kavurun. Süt ve çikolatalı karışımı ekleyip 3 dakika pişirin ve ocaktan alıp ılımaya bırakın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını birbirinden ayırın. Sarılarını çikolatalı hamura ekleyip karıştırın. Yumurta aklarını ise…
Köfteli Brüksel Lahanası
İçeriğinde: 8 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Köfteli Brüksel Lahanası

20 Ekim 2020 0 0 Yorum Yok
761 görüntüleme
Bürüksel lahanalarının üst yapraklarını temizleyerek sap kısımlarını kesin. Ortadan ikiye kesin Kıyma rendelenmiş soğan, biber salçası tuz ve baharatları ekleyip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayıp iki lahananın arasına yerleştirin. Köfteli lahanaları fırın kabına dizin. Tereyağını tavada eritin. Domates salçasını ilave edip karıştırın. Suyu ekleyip hazırladığınız sosu lahanaların üzerine gezdirin. Lahana…
Hindili Milföy
Hazırlama Süresi: 35 dakika
İçeriğinde: 6 malzeme
Zorluk: Kolay

Hindili Milföy

16 Eylül 2020 0 0 Yorum Yok
790 görüntüleme
Soğanı soyup rendeleyin. Maydanozu ayıklayıp kıyın. Sıvıyağı tavada kızdırın. Hindi kıymasını ilave edip kavurun. Soğanı ve maydanozu ilave edip 1 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hazır milföy hamurlarını üçgenler şeklinde kesin. Her üçgenin bir kenarına kıymalı karışımdan sürün ve sigara böreği gibi yuvarlayın. Bu işlemi hamur ve iç…
Havuçlu Cevizli Kek
Hazırlama Süresi: 60 dakika
İçeriğinde: 11 malzeme
Zorluk: Kolay

Havuçlu Cevizli Kek

9 Eylül 2020 0 0 Yorum Yok
13272 görüntüleme
Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri bir kabın içerisine alın. Şeker eriyinceye kadar malzemeleri mikserle çırpın. Ardından bir bardak süt ve sıvı yağı üzerine ekleyerek karıştırmaya devam edin. Havuçların kabuklarını soyup rendeledikten sonra, elinizle sıkarak fazla suyunu akıtın. Karışımın içerisine rendelenmiş havuç, ufalanmış ceviz ve tarçını da ekleyerek karıştırın. Başka bir…
Çıtır Simit
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 10 malzeme
Zorluk: Kolay

Çıtır Simit

2 Eylül 2020 0 0 Yorum Yok
4230 görüntüleme
1. Hamurumuzu karıştırma kabına ılık su ılık süt şeker maya tuz zeytinyağı alıp karıştıralım. 2. Üzerine 4, 5 su bardağı unu ekleyip yavaş yavaş yoğuralım. 3. Hazır olan hamurumun üzerini kapatıp yaklaşık 1 saat mayalandıralım. 4. Daha sonra tezgaha alıp 20 eşit parcada beze yapıyoruz. 5. Bezelerin her birini rulo…
Fırında Kıymalı Patates
Hazırlama Süresi: 50 dakika
İçeriğinde: 12 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Fırında Kıymalı Patates

19 Ağustos 2020 0 0 Yorum Yok
1111 görüntüleme
Tavaya sıvı yağı koyalım soğanları ince doğrayıp tavaya ekleyip kavuralım. Kavrulan soğanın üzerine kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edelim. Kıyma Kavrulduktan sonra içerisine sarımsak, domates salçası, biber salçası, rendelenmiş domates, kapya biber, kara biber ve tuzu ekleyerek karıştıralım. Son olarak suyu ilave edip 1-2 dakika pişirelim. Fırın kabınızın tabanına dilimlediğiniz…
Edirne Tava Ciğeri
İçeriğinde: 4 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Edirne Tava Ciğeri

12 Ağustos 2020 0 0 Yorum Yok
8102 görüntüleme
Ciğeri zarından ve sinirlerinden ayırarak baton şeklinde kesin ve dinlenmesi için derin dondurucu da en az 1-2 saat dinlendirin. Derin dondurucudan alıp bekletmeden ince yaprak şeklinde dilimleyin. Buzlu suda 10 dakika dinlendirip suyunu süzün. Kağıt havlu yardımıyla iyice kurulayın. Derin bir kapta un ve tuzu karıştırıp ciğerleri bu karışıma bulayın.…
Cılbır
Hazırlama Süresi: 20 dakika
İçeriğinde: 7 malzeme
Kategori: Aperatifler
Zorluk: Kolay

Cılbır

10 Temmuz 2020 0 0 Yorum Yok
3170 görüntüleme
Bir tencerede su, tuz ve sirkeyi kaynatın. Bir çorba kepçesini kaynayan suyun içine batırın. Yumurtayı kepçe içindeki suya kırın. Pişince suyu süzüp tabağa aktarın. Tüm yumurtaları bu şekilde pişirin. Yumurtaların üzerine dövülmüş sarımsaklarla birlikte çırpılmış yoğurdu dökün. Tereyağını bir cezvede kızdırıp yoğurt üzerine gezdirin. En son kırmızı toz biber serpip…
Sarıyer Böreği
Hazırlama Süresi: 120 dakika
İçeriğinde: 12 malzeme
Zorluk: Kolay

Sarıyer Böreği

26 Haziran 2020 0 0 Yorum Yok
2779 görüntüleme
Hamur için unu yoğurma kabına alıp, ortasını havuz şeklinde açın. İçine yumurta, ayçiçeği yağı, limon suyu, tuz ve su ekledikten sonra yoğurarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Üzerine nemli bir bez örterek oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin. İç malzeme için yemeklik doğranmış soğan ve kıymayı bir tavaya alıp kavurun.…
Kuş Yuvası Böreği
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 9 malzeme
Zorluk: Kolay

Kuş Yuvası Böreği

3 Haziran 2020 0 0 Yorum Yok
3527 görüntüleme
İç malzeme için tüm malzemeyi karıştırın ve kenara alın. Bir adet yufkayı düz bir zemine serin. Yarısını ayçiçeği yağı ile hafifçe yağlayın. Diğer yarıyı üzerine kapatın. Daha sonra yufkayı üçgen şeklinde beşe bölün. Bir parçayı geniş kısmından başlayarak çok sıkı olmayacak şekilde sigara böreği gibi sarın. En uçta kalan 3…
Tavuk Etli Papara
İçeriğinde: 12 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Orta

Tavuk Etli Papara

28 Mayıs 2020 0 0 Yorum Yok
5247 görüntüleme
Tavuğu büyük bir tencerenin içine yerleştirip üzerini geçecek kadar su ekleyin. Su kaynayana kadar orta sonrasında ise kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Suyunu süzüp 2 su bardağı kadarını ayırıp sıcak olarak saklayın. Derisini ve kemiğini ayırıp etleri parmak büyüklüğünde parçalar şeklinde koparın. Yoğurt sos için, yoğurdu, kıyılmış sarımsak, tuz ve toz…
Çikolatalı ve Cevizli Cheesecake
İçeriğinde: 11 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Orta

Çikolatalı ve Cevizli Cheesecake

5 Nisan 2020 0 0 Yorum Yok
4272 görüntüleme
Tabanı için bisküvileri mutfak robotunda un haline getirip sütle yoğurun. Büyük boy bir kelepçeli kalıbın tabanına pişirme kağıdı serip bisküvili hamuru elinizle bastırarak yerleştirin. Peynirli kısım için ceviz hariç tüm malzemeyi karıştırın. Cevizi de ekleyip son bir kez karıştırdıktan sonra bisküvilerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 55 dakika…
Mantarlı Börek
İçeriğinde: 9 malzeme
Zorluk: Kolay

Mantarlı Börek

1 Aralık 2017 0 1 Yorum Yok
7319 görüntüleme
İlk önce mantar, havuç ve  biberleri doğrayıp. Yağ döktüğümüz tavada pişiriyoruz. Pişirme esnasında içerisine baharatları ve tuzu ilave ediyoruz. Sebzeler suyunu çektikten sonra ateşten alıyoruz. Yufakalarımızı dört parçaya bölüp içerisine malzememizden koyup. yassı bir şekilde katlıyoruz. Çırpmış olduğumuz yumurtaya bulayıp oradan galeta ununa bulayıp tavada bir güzel kızartıyoruz. Afiyet olsun…
Elmalı Kurabiye
İçeriğinde: 10 malzeme
Zorluk: Kolay

Elmalı Kurabiye

14 Kasım 2017 0 1 Yorum Yok
4108 görüntüleme
İçini hazırlamakla işe başlıyoruz. Elmaları soyup bir güzel rendeleyelim ve tavaya koyup üzerine toz şeker ilave edip, suyunu çekene kadar pişirelim. Son olarak tarçını ilave edip bir güzel karıştırıp soğumaya bırakalım. Hamuru hazırlamak için bir kaba margarini ve pudra şekerini koyup iyice karıştıralım. Üzerine sıvı yağı, yoğurdu, vanilyayı ve kabartma…
Saç Tava
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 4 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Saç Tava

29 Ağustos 2017 0 1 Yorum Yok
6186 görüntüleme
Etimizi sacın üzerine koyalım. Kendi suyunu salıp çekince, üzerine yağ ekliyoruz. Biberlerimizi doğrayıp, etlerimizi kavurmaya devam ediyoruz. Sürekli karıştırmaya özen gösterelim. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp etimize ekliyoruz. Ardından baharatlarımızı ilave edip karıştırıp ateşten alıyoruz.
Lazanya
İçeriğinde: 13 malzeme
Zorluk: Zor

Lazanya

10 Ağustos 2017 0 1 Yorum Yok
2449 görüntüleme
Soğanı küçük küpler halinde doğrayın ve tavaya ekleyip kavurun. Üzerine kıymayı ilave edip soğanlarla beraber kıyma suyunu çekip renk alana kadar yaklaşık 5 dakika kadar kavurun. Kavrulan kıymaların üzerine 2 yemek kaşığı salçayı ilave edip karıştırmaya devam edin. Domatesi rendeleyin ve içerisine 2 bardak su koyup tavaya ekleyin. Üzerine baharatları…
Portakallı Kurabiye
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 7 malzeme
Zorluk: Kolay

Portakallı Kurabiye

18 Mayıs 2017 0 1 Yorum Yok
4970 görüntüleme
Oda sıcaklığında beklettiğimiz margarini karıştırma kabına alın. Yumurta sarısı ve pudra şekeri ilavesiyle krema halini alana kadar elinizle karıştırın. Elenmiş un ve kabartma tozunu azar azar katıp, hamuru toparlanana kadar yoğuralım. Streç film ile sardıktan sonra buzdolabında bekletelim. Portakal kabuğu şekerlemesini küçük parçalar halinde keselim. Dinlenen hamuru, şekerleme ve rendelenmiş…
Çiğ Börek
Hazırlama Süresi: 60 dakika
İçeriğinde: 8 malzeme
Zorluk: Orta

Çiğ Börek

11 Nisan 2017 0 1 Yorum Yok
4817 görüntüleme
Unu bir kaseye boşaltıp içine tuz, sirke ve suyu ekleyin. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. 40-45 dakika nemli bez altında dinlendirmeye bırakın Bu arada Kıymaya ince ince kıyılmış soğan, tuz ve karabiber ilave ederek iyice karıştırın. Harcın içerisine en son 1/2 çay bardağı suyu ilave edip tekrar yoğurun. Dinlenen…
Üye OlKayıp Şifre
Kullanıcı adı
Şifre
Şifreyi Doğrula
E-Posta
Kullanıcı adı ya da E-posta