Tarifler

Tarçınlı Kurabiye
İçeriğinde: 9 malzeme
Zorluk: Kolay

Tarçınlı Kurabiye

31 Mart 2016 0 1 Yorum Yok
3008 görüntüleme
Margarin, un, tozşeker, tarçın, kabartma tozu ve fındığı derin bir kaba alıp, iyice yoğurun. Küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayın. Margarin ile yağladığınız fırın Tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Ilıkken üzerine pudraşekeri ve tarçın karışımı serpin.
Sebzeli Mercimek Çorbası (Düdüklü Tencerede)
Hazırlama Süresi: 60 dakika
İçeriğinde: 10 malzeme
Kategori: Çorba Tarifleri
Zorluk: Orta

Sebzeli Mercimek Çorbası (Düdüklü Tencerede)

29 Mart 2016 0 1 Yorum Yok
7745 görüntüleme
İlk olarak mercimekleri berrak su akanakadar yıkanır . Süzgece alıp süzülmesi için bir kenarda bekletilir. Daha sonra sırayla soğanımızı ince ince doğruyoruz sırayla havucu ve patatesi rendeliyoruz. Sonra tenceremizi ocağın üzerine koyuyoruz içine  tereyağımızı ve sıvı yağımızı ekliyoruz yağ eridikten sonra sırayla önce soğanı ekleyip kavuruyoruz.Sonra salçayı ekliyoruz kokusu çıkana kadar…
Pankek
İçeriğinde: 9 malzeme
Zorluk: Kolay

Pankek

25 Mart 2016 0 1 Yorum Yok
2421 görüntüleme
Yumurta ve şeker iyice çırpılır.Süt, un, kabartma tozu, vanilya ilave edilerek kek kıvamından biraz daha koyu olacak şekilde hamur hazırlanır.Teflon ya da yapışmaz bir tavaya az sıvı yağ dökülür.1 büyük kaşık hamur dökülerek hamurun kendi kendine yayılması beklenir.Her iki tarafı da spatula ile çevrilerek pişirilir.Üzerine zevkinize göre muz, kivi, çilek,…
Portakallı Revani
Hazırlama Süresi: 45 dakika
İçeriğinde: 13 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Portakallı Revani

22 Mart 2016 0 2 Yorum Yok
17020 görüntüleme
İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu küçük bir tencereye alarak orta ateşte kaynatın. 5 dk kaynayan şerbete limon suyu ilave ederek 2-3 dk kadar daha kaynatıp ocağı kapatın. Keki hazırlayalım. Yumurta ve şekeri bol bol çırpın, karışım beyazlayıp köpük köpük olduğunda sırasıyla yağı, sütü, un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı…
Fırın Makarna
Hazırlama Süresi: 60 dakika
İçeriğinde: 9 malzeme
Kategori: Makarna Tarifleri
Zorluk: Orta

Fırın Makarna

21 Mart 2016 0 2 Yorum Yok
17100 görüntüleme
Önce makarnayı paketin üzerindeki tarife göre haşlıyoruz. Haşladıktan sonra süzüyoruz. Beşamel sos için Önce tereyağını tencereye koyuyoruz. Eridikten sonra unun koyup hızlı bir şekilde karıştırıyoruz. Un kokusu çıktıktan sonra soğuk sütü ekleyip karıştırıyoruz topaklanmayacak. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Pistten sonra tuz ve kara biberinden ekleyip ocaktan alıyoruz. Haşlanmış makarnayı…
Sebzeli Pilav
Hazırlama Süresi: 20 dakika
İçeriğinde: 9 malzeme
Kategori: Pilav Tarifleri
Zorluk: Kolay

Sebzeli Pilav

1 Mart 2016 0 1 Yorum Yok
2910 görüntüleme
Margarini tencereye alın ve eritin. İnce doğranmış taze fasulye ve havucu ekleyip 5 dakika kadar kavurun. Yıkanmış pirinci ve tuzu da ilave edip kavurmaya devam edin. Nohut ve karabiber ekledikten sonra 3 su bardağı sıcak su koyun. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Demlendirdikten sonra ince kıyılmış taze soğanla servis…
Labneli Çilekli Cheesecake
Hazırlama Süresi: 60 dakika
İçeriğinde: 8 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Orta

Labneli Çilekli Cheesecake

23 Şubat 2016 0 1 Yorum Yok
4617 görüntüleme
Margarini eritin. Yulaflı bisküvileri bir kenarda ufalayın. Bisküvilere margarin ve vanilin ekleyip iyice yoğurun. Kalıbınızın dibine bu karışımı yayın. Bir kaşık yardımı ile bastırın ve düz bir şekil verin. Siz kremasını hazırlarken, tabanı buzdolabında soğumaya bırakın. Labne peynirini, toz şekeri, yumurtaları ve limon rendesini bir kaseye koyup çırpıcı yardımıyla çırpın.…
Portakal Kabuğu Reçeli
Hazırlama Süresi: 90 dakika
İçeriğinde: 5 malzeme
Zorluk: Kolay

Portakal Kabuğu Reçeli

17 Şubat 2016 0 1 Yorum Yok
2217 görüntüleme
Portakal kabuklarını küçük küçük doğrayın. Tencereye bolca su ekleyin içine portakal kabuklarını koyup 15 dakika kadar kaynatın. Kaynayan portakal kabuklarının suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Ayrı bir tencerede toz şeker, su ve portakal suyunu karıştırarak kaynatın, kaynayan karışımın içerisine portakalları atın ve orta ateşte koyu kıvamı oluncaya kadar kaynatın. Koyulaşan…
Kalp Şekilli Kurabiyeler
Hazırlama Süresi: 60 dakika
İçeriğinde: 5 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Kalp Şekilli Kurabiyeler

11 Şubat 2016 0 2 Yorum Yok
16154 görüntüleme
Unu eleyerek geniş bir kaseye serpiştirin. Ardından pudra şekerini, yumurta sarısını ve margarini küçük parçalar şeklinde ekleyin. Tahta kaşıkla, çırpma teliyle veya soğuk ellerinizle hızla karıştırarak koyu kıvamlı bir hamur elde edin. Hamuru folyoya sarın ve 30 dakika boyunca buzdolabında bekletin. Kullanacağınız tahtaya biraz un serpiştirin ve hamuru yaklaşık 4…
Kakaolu Cupcake’ler
İçeriğinde: 9 malzeme
Zorluk: Kolay

Kakaolu Cupcake’ler

9 Şubat 2016 0 2 Yorum Yok
23029 görüntüleme
Margarini ve şekeri karıştırarak hafif ve kabarık bir karışım haline getirin. Ayrı bir kasede yumurtaları çırpın ve 5-6 seferde karışıma ekleyin. Unu ve kakaoyu eleyip karışıma ilave edin. Karışımı 12 muffin kalıbına bölün ve 200°C’de 15 dakika pişirin. Kreması için margarin ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın. Krem peyniri 2-3…
Soslu Kek
İçeriğinde: 11 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Soslu Kek

25 Ocak 2016 0 1 Yorum Yok
13610 görüntüleme
Margarini eritip soğutun. Yumurtayı bir kâsedde mikserle çırpın ve tozşeker ilave edip mikserle çırpmaya devam edin. Sütü eriyen Margarinin içine ekleyin ve bu karışımı yumurtaya ilave edip çırpın. Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyip şöyle bir karıştırdıktan sonra tüm malzemeyi mikserle çırpın. Kek kalıbının her tarafını fırça yardımıyla…
İzmir Köfte
Hazırlama Süresi: 90 dakika
İçeriğinde: 15 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Orta

İzmir Köfte

18 Ocak 2016 0 1 Yorum Yok
2874 görüntüleme
Soğanı ve ekmek içini rendeliyoruz. Kıymanın üzerine bunları döküp üzerine yumurtayı, ince doğramış olduğumuz maydanozu ve baharatları ekleyip yoğuruyoruz. Kıymadan parmak uzunluğunda ince ve uzun köfteler hazırlıyoruz. Patatesleri soyup, elma dilimi şeklinde kesip tepsiye bir patates bir köfte şeklinde sıralıyoruz. Ayrı bir sos tenceresinde yağımızı koyup üzerinde salçayı ekleyip karıştıralım.…
Portakallı Tarçınlı Kek
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 11 malzeme
Zorluk: Kolay

Portakallı Tarçınlı Kek

29 Aralık 2015 0 1 Yorum Yok
3160 görüntüleme
Kabınıza toz şekeri ve rendelenmiş portakalı koyup mikserle bira çırpın. Yumurtaları ilave edip 5-6 dakika çırpmaya devam edin. Karışım beyazlaşınca sıvıyagı karışıma yedirerek karıştırmaya devam edin. Portakalın suyunu sıkıp bardağa aktarın ve üzerine 1 bardağa tamamlayacak kadar süt ilave edin karışıma koyup hafif karıştırın. Unu kabartma tozu, vanilya ve tarçınla…
Kandil Simidi
İçeriğinde: 10 malzeme
Zorluk: Orta

Kandil Simidi

22 Aralık 2015 0 1 Yorum Yok
3349 görüntüleme
Unu, kabartma tozu ve mahlepi kabın içerisine koyup karıştırın. Ayrı bir kaba oda sıcaklığındaki yumuşak margarini koyup, tel çırpıcı ile çırpıp pürüzsüz bir hale getirin. Yoğurt, yumurta sarısını, tuzu ve şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin. Un , kabartma tozu ve mahlep karışıma ekleyip yoğurun. Karışım kulak memesinden biraz daha sert…
Kıymalı Kolay Börek
İçeriğinde: 11 malzeme
Zorluk: Kolay

Kıymalı Kolay Börek

17 Aralık 2015 0 1 Yorum Yok
2782 görüntüleme
2 çorba kaşığı margarini tavada eritin ve soğutun. Ayrı bir tavada 1 çorba kaşığı margarini eritin ve kıyılmış soğanı kavurun. Kıymayı ekleyin ve 1-2 dakika kavurduktan sonra tuz, karabiber, pul biber ilave edin. Kıymanın rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Küp doğranmış kırmızıbiberi ekleyin. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi…
Tombik Ekmek Peynir ve Yumurtalı
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 5 malzeme
Zorluk: Kolay

Tombik Ekmek Peynir ve Yumurtalı

10 Aralık 2015 0 2 Yorum Yok
16844 görüntüleme
Ekmeğin üst kısmı bıçak yardımı ile kesilir. Sırası ile üzerine rendelemiş olduğumuz kaşar, domates, biber ve son olarak yumurta kırılır. Önceden ısıttığımız 220 derece fırında 20 dakika pişiririz.
Güveçte Türlü
İçeriğinde: 15 malzeme
Kategori: Sebze Yemekleri
Zorluk: Orta

Güveçte Türlü

7 Aralık 2015 0 1 Yorum Yok
4507 görüntüleme
Tencereyi ateşin üzerine alın, zeytinyağı ilave edip, etleri kavurun. Patatesleri küp şeklide doğrayıp, tencereye ilave edip kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Tencereye sırasıyla iri doğranmış biber, iri doğranmış soğan, alacalı soyulmuş ve iri küpler halinde doğranmış patlıcan, üzerine vurulmuş sarımsaklar, bamya, fasulyeyi, tuz…
Peynirli Örgü Kurabiye
İçeriğinde: 11 malzeme
Zorluk: Orta

Peynirli Örgü Kurabiye

3 Aralık 2015 0 1 Yorum Yok
1996 görüntüleme
Margarini yoğurma kabına alın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini, yoğurt, 1 adet yumurta, diğer yumurtanın akı ve tuz ilave edip, yoğurun. Kabartma tozu ve azar azar un ekleyerek ele yapışmayacak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde diğer elinizle…
Triliçe
İçeriğinde: 8 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Orta

Triliçe

25 Kasım 2015 0 1 Yorum Yok
5356 görüntüleme
1. İlk olarak 10 yumurtanın akını ve sarısı ayırıyoruz, yumurta aklarını şekeri ilave ederek kar haline gelinceye kadar mikserle çırpıyoruz. Sonra ayırdığımız yumurta sarılarını karışıma ekleyerek mikserle karıştırmaya devam ediyoruz. 2. Ardından sırasıyla un, kabartma tozu ve vanilya karışımını mikserle karıştırmaya devam ederek ilave ediyoruz. Bu şekilde artık Trileçe’mizin kek…
Altın Renkli Sünger Kek
İçeriğinde: 7 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Altın Renkli Sünger Kek

25 Kasım 2015 0 1 Yorum Yok
2208 görüntüleme
Fırını 180°C’de önceden ısıtın. Tüm kek malzemelerini karıştırma kasesine koyun ve iyice karışana kadar çırpın. Karışımı kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış fırının ortasında 20-25 dakika boyunca pişirin. Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kekinizi kalıptan çıkarın ve yatay olarak ikiye kesin. Son olarak kekinizin arasını reçel ve krem şanti…
Cevizli Un Helvası
İçeriğinde: 5 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Cevizli Un Helvası

25 Kasım 2015 0 1 Yorum Yok
1817 görüntüleme
Margarini tencereye alın ve erimeye bırakın. Bu arada şerbeti için tozşeker ve suyu ayrı bir tencereye koyun ve Kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra şerbeti bir kenara alın ve hafif ılıtın. Eriyen margarinin içine unu ekleyin unun rengi dönüp kokusu çıkana kadar orta ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun. Rengi koyulaşmaya…
Kavurma
İçeriğinde: 8 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Kavurma

21 Kasım 2015 0 1 Yorum Yok
3716 görüntüleme
Öncelikle servis için soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Elinizle ovalayın ve servis tabağına alın. Kıyılmış maydanoz, tuz ve pul biber ekleyip karıştırın. Tavada 1 çorba kaşığı margarini eritin. Üzerine eti ilave edin ve kısık ateşte 15 dakika kavurun. 1 çorba kaşığı margarin daha ekleyin. Yağ eriyene kadar kavurmaya devam edin.…
Tahinli Cevizli Kek
Hazırlama Süresi: 40 dakika
İçeriğinde: 11 malzeme
Zorluk: Kolay

Tahinli Cevizli Kek

19 Kasım 2015 0 1 Yorum Yok
2138 görüntüleme
Margarin ve tozşekeri mikserle iyice çırpın. Üzerine yumurtaları ve tahini ekleyip çırpmaya devam edin. Dövülmüş cevizi de ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin. 1 çay bardağı su katın. Baton kek kalıbını margarin ile yağlayıp, sonrasında unlayın. Hamuru kaba boşaltın ve üzerine…
Kolay Künefe
İçeriğinde: 7 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Kolay Künefe

17 Kasım 2015 0 1 Yorum Yok
2446 görüntüleme
Öncelikle şerbeti için toz şeker, su ve limon suyunu kaynatın. Soğumaya bırakın. Margarini bir tavada eritin. Kadayıfı elinizle ovuşturarak açın. Kadayıfı genişçe bir kaba alın. Eritilmiş margarin ile birlikte harmanlayın. 26-28 cm çapında bir tavayı margarin ile yağlayın. Kadayıfın yarısını elinizle tavanın tabanına bastırın. Didiklenmiş dil peynirini üzerine yerleştirin. Kalan…
Kabaklı Muska Böreği
İçeriğinde: 9 malzeme
Zorluk: Kolay

Kabaklı Muska Böreği

12 Kasım 2015 0 1 Yorum Yok
2265 görüntüleme
Margarini tavaya alın ve eritin. Kabağı rendeleyin ve elinizle sıkıp suyunu alın. Peyniri ezin ve içerisine ekleyin. Kıyılmış maydanoz ve dereotunu kıyıp içine ilave edip karıştırın. Yufkaları tek tek düz zemine serip 4 parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Kestiğiniz yufka parçalarını fırça yardımıyla eritilmiş margarin ile yağlayın. Yufkanın bir…
Menemen
İçeriğinde: 6 malzeme
Zorluk: Kolay

Menemen

25 Ekim 2015 0 2 Yorum Yok
19202 görüntüleme
Zeytinyağı  tavaya koyup kizartiyoruz domates ve biberi koyup kizartiyoruz ve sucuk ve pastırma  koyup bir dakika sonra ocaktan aliyoruz afiyet olsun.
Aşure
İçeriğinde: 15 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Orta

Aşure

21 Ekim 2015 0 1 Yorum Yok
2798 görüntüleme
Buğday, nohut, fasülye akşamdan ıslatılı. Suları değiştirilerek ertesi gün ayrı ayrı haşlanır. Haşlanan buğdayın içine yıkanmış pirinç ilave edilir. Tekrar iyice haşlanır. Nohut ve fasülyenin haşlama suyu süzülerekbuğdaya katılır. Önceden ıslatılmış kuru üzüm, kuş üzümü, badem, ufak doğranmış kuru kaysı, incir, gülsuyu, karanfil, şeker ilave edilipbir taşım kaynatılır. Kaselere boşaltılır,…
Safranlı Pilav
İçeriğinde: 7 malzeme
Kategori: Pilav Tarifleri
Zorluk: Kolay

Safranlı Pilav

20 Ekim 2015 0 1 Yorum Yok
3603 görüntüleme
Margarini eritip, yıkanmış pirinci ekleyin. Tuz ilave ederek pirinçler tane tane ayrışana dek kavurun. Sıcak sudan bir bardak ayırın ve safranı içerisine atın. 2 su bardağı sıcak su ve safranlı suyu pirinçlere ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Demlendikten sonra pul biber ve kıyılmış maydanozla servis yapın.
Havuçlu ve Peynirli Rulo Börek
İçeriğinde: 9 malzeme
Zorluk: Orta

Havuçlu ve Peynirli Rulo Börek

20 Ekim 2015 0 1 Yorum Yok
2174 görüntüleme
Margarini eritin. Yumurta ve sütü derin bir kapta çırpın. Eritilmiş margarini içine ekleyin. Böreğin iç malzemesi için ezilmiş peynir, rendelenmiş havuç, kıyılmış maydanoz, çörekotu ve pul biberi karıştırın. Bir adet yufkayı düz bir zemine yayın ve üzerine margarinli karışımdan sürün. İkinci yufkayı üzerine serin ve tekrar karışım ile yağlayın. Üçüncü…
Türk Kahveli Kurabiye
İçeriğinde: 8 malzeme
Zorluk: Kolay

Türk Kahveli Kurabiye

20 Ekim 2015 0 1 Yorum Yok
2415 görüntüleme
Un, pudra şekeri ve nişastayı derin bir yoğurma kabına alalım. Üzerine Türk Kahvesi, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek elimizle karıştıralım. Yumurta ve margarini yoğurma kabına ekleyerek hamur toparlanıncaya kadar yoğuralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde oval olacak şekilde yuvarlayalım. 2-3 cm aralıklarla yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. Bir…
Karnabahar Kızartma
Hazırlama Süresi: 20 dakika
İçeriğinde: 6 malzeme
Kategori: Sebze Yemekleri
Zorluk: Kolay

Karnabahar Kızartma

16 Ekim 2015 0 2 Yorum Yok
22430 görüntüleme
1. Karnabaharın sert kısımlarını kesip ve çiçekleri ayıklanmış olarak parçalara ayırın. 2. Karnıbaharları bir tencerede koyarak üzerine su ve yeterince tuz atıp, hafif yumuşayana kadar haşlayın. 3. Derin bir kapta süt, yumurta ve unu çırpın. Karnabaharları bu karışıma batırıp, kızdırdığınız tavada önlü arkalı kızartın.
Labneli Börek
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 4 malzeme
Zorluk: Kolay

Labneli Börek

13 Ekim 2015 0 0 Yorum Yok
1727 görüntüleme
1. Soğanları küçük küp küp doğrayıp tavaya atıyoruz. 2. Rendelemiş olduğumuz havuçları tavaya ekliyor ve hafifçe kızartıyoruz. 3. Son olarak labne peynirimizi ilave edip karıştırıyoruz. 3. Milföyleri ikiye kesip arasına bu karışımdan koyup köşelerinden kapatıp fırına veriyoruz.
Mozaik Pasta
İçeriğinde: 4 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Mozaik Pasta

13 Ekim 2015 0 1 Yorum Yok
2611 görüntüleme
Klasik usul mozaik pasta tarifi için, uygun bir kaba, bisküvileri kırarak başlayalım. Başka bir kapta katı yağı eritelim. Yağın içine de kakao ve sütü ekleyip, karıştıralım. Bisküvileri de bu karışıma ekleyelim. Bu şekilde bütün malzemeleri harmanlayalım. Şeffaf folyoyu düz bir zemine yayıp, harcımızı üzerine yayalım. Pastamızı elimizle şekillendirelim. Ortalama 2,5-3…
Peynirli Rulo Çıtır Börek
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 7 malzeme
Zorluk: Kolay

Peynirli Rulo Çıtır Börek

2 Eylül 2015 0 1 1 Yorum
2998 görüntüleme
Peynir ve maydanozu karıştırıyoruz. Ayrı bir yerde çırptığımız yumurtaya sıvı yağ ve sütü karıştırıyoruz. Yufkaları üçgen şeklinde kesiyoruz. ilk yufkamızı alıp üzerine hazırlamış olduğumuz yumurta karışımını sürüyoruz ve üzerine başka bir yufka kapatıyoruz. Bunun üzerine peynir karışımını koyarak sarıyoruz. Bu şekilde diğerlerini hazırlayıp tepsiye diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısını sürüp çörek…
Yıldız Şehriyeli Pirinç Pilavı
İçeriğinde: 6 malzeme
Kategori: Pilav Tarifleri
Zorluk: Kolay

Yıldız Şehriyeli Pirinç Pilavı

5 Ağustos 2015 0 0 Yorum Yok
12773 görüntüleme
Yağsız tencereye şehriyeleri ilave edip renk alıncaya kadar kavurun. Tencereye tereyağını ilave edin ve eritin. Pirinci ve tuzu ekleyin kavurmaya devam edin. Et suyunu ilave edin. Kapağını kapatıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Kapağını açıp karabiber ile lezzetlendirin. Ardından 10-15 dakika demlenmesi için kenara alın.
Domates Çorbası
İçeriğinde: 9 malzeme
Kategori: Çorba Tarifleri
Zorluk: Kolay

Domates Çorbası

30 Temmuz 2015 0 0 Yorum Yok
9857 görüntüleme
Domatesleri ortadan ikiye bölün ve fırın tepsisine yerleştirin, içlerine birer diş sarımsak saplayın. Üzerlerine tuz, karabiber ve zeytinyağı gezdirin. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkan domatesleri kabuklarından ve sarımsaklardan ayırın. Bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Domatesleri ilave edin ve kavurmaya devam…
12
Üye OlKayıp Şifre
Kullanıcı adı
Şifre
Şifreyi Doğrula
E-Posta
Kullanıcı adı ya da E-posta