Tarifler

Buharda Mantı
Hazırlama Süresi: 40 dakika
İçeriğinde: 10 malzeme
Zorluk: Orta

Buharda Mantı

29 Mart 2017 0 1 Yorum Yok
11284 görüntüleme
Kıymaları soğan ile yoğurup içine birer tutam kimyon, karabiber ve tuz ekleyin. Diğer yandan un, yumurta, su ve tuz ile mantı hamurunu yoğurun. Hamurun parçalara bölüp avuç içi büyüklüğünde ve 2 mm inceliğinde tek tek açın. İçine 1 çorba kaşığı kadar harç yerleştirin. Avuç içine alınan hamurlar 5-6 yerinden çimdik…
Tereyağlı Karides Güveç
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 3 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Tereyağlı Karides Güveç

22 Şubat 2017 0 1 Yorum Yok
5967 görüntüleme
Karidesleri su ile yıkayın, güvecin içerisine karidesleri koyun. Sarımsak istersek bunları da soyup, dilim dilim kesin ve güvecin içersine koyun. Tereyağının üzerine ekleyerek fırına verin. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dk kadar pişirin, sıcak olarak servis edin.
Mücver
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 8 malzeme
Zorluk: Kolay

Mücver

9 Şubat 2017 0 1 Yorum Yok
2685 görüntüleme
Kabakları rendele, yeşillikleri kıy, yumurta, un, baharat ve beyaz peynirle karıştır. Tavaya biraz sıvı yağ dök, ısınınca mücver karışımından bir yemek kaşığı kadarını içine at. Yayılıp kızardığında diğer tarafını da çevirip güzelce kızart. Mücverleri kâğıt havluya çıkart ki fazla yağı süzülsün.
Etli Çiğ Köfte
Hazırlama Süresi: 60 dakika
İçeriğinde: 12 malzeme
Kategori: Türk Mutfağı
Zorluk: Zor

Etli Çiğ Köfte

31 Ocak 2017 0 1 Yorum Yok
6276 görüntüleme
Köfte leğeni içine ince bulguru ve doğramış olduğumuz kuru soğanları koyarak iyice yoğrulur. Üzerine kıyma, salça, isot (su ile ıslatarak karışıma koyulur), pul biber, kimyon, kırmızı acı toz biber, karabiber, limon suyu karıştırılarak yoğrulmaya devam edilir. Sonra ince kıyılmış taze soğan ve maydonozlar ilave edilir. Tuzu atılarak iyice yoğrulur. Avuç…
Fırında Norveç Uskumru
Hazırlama Süresi: 50 dakika
İçeriğinde: 5 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Fırında Norveç Uskumru

25 Ocak 2017 0 1 Yorum Yok
4612 görüntüleme
Balıklarımızı bir güzel temizleyip ortadan yarıyoruz. İçine doğramış olduğumuz soğan ve limonları koyup yeteri miktarda tuz ve karabiber atıyoruz. Alüminyum folya ya sarıp önceden 200 derecede ısıtmış olduğumuz fırına koyup yaklaşık 35-40 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun
Peynirli Tepsi Böreği
Hazırlama Süresi: 60 dakika
İçeriğinde: 10 malzeme
Zorluk: Kolay

Peynirli Tepsi Böreği

18 Ocak 2017 0 1 Yorum Yok
10953 görüntüleme
Böreğin sosu için; sıvı yağı, süt ve yumurtayı bir kapta güzelce çırpın. Böreğin iç harcı için; maydanoz yapraklarını incecik kıyın ve içerisine beyaz peyniri, rendelemiş olduğunuz kaşar peyniri karıştırın. Dikdörtgen bir fırın tepsisini yağlayın. Bir adet yufkayı tepsiye açıp kenar kısımlarını dışarı doğru sarkıtın. Yufkanın üzerine hazırladığınız sos karışımından sürün.…
Pirinçli Domates Çorbası
Hazırlama Süresi: 40 dakika
İçeriğinde: 7 malzeme
Kategori: Çorba Tarifleri
Zorluk: Kolay

Pirinçli Domates Çorbası

10 Ocak 2017 0 1 Yorum Yok
2012 görüntüleme
Margarini tencereye alın ve eritin. Üzerine un ilave edip, kokusu çıkana kadar kavurun. Rendelenmiş domatesi ekleyip 2 dakika pişirin. 5 su bardağı soğuk suyu ilave edip, kaynayınca pirinç, tuz ve karabiberi ekleyin. Pirinç yumuşayınca ateşten alıp üzerini maydanozla süsleyerek servis yapın
Kırmızı – Sarı Domates Soslu Makarna
Hazırlama Süresi: 15 dakika
İçeriğinde: 7 malzeme
Kategori: Makarna Tarifleri
Zorluk: Kolay

Kırmızı – Sarı Domates Soslu Makarna

4 Ocak 2017 0 2 Yorum Yok
12142 görüntüleme
Margarini tavada orta ateşte eritin. Soğanı, arada karıştırarak, 2 dakika boyunca veya yumuşayana kadar kavurarak pişirin. Sarımsağı ve domatesleri ilave ettikten sonra 5 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Fesleğeni ilave edin, tuz ve karabiber ekleyin. Sosu pişmiş makarnaya ekleyin, büyük bir servis tabağına alın ve dilerseniz rendelenmiş kaşar veya parmesan peyniri…
Tavuklu Tel Şehriye Salatası
Hazırlama Süresi: 45 dakika
İçeriğinde: 10 malzeme
Kategori: Salata Tarifleri
Zorluk: Kolay

Tavuklu Tel Şehriye Salatası

24 Aralık 2016 0 1 Yorum Yok
3092 görüntüleme
Tavuğu haşlayın,suyunu bir kenara ayırıp, tavuk soğuduktan sonra didin. Tel şehriyeyi koyulaşıncaya kadar yağda kavurun. Daha sonra üzerine tavuk suyunu ekleyip pilav gibi pişirin. Ara sıra şehriyeyi karıştırın ki altı yapışmasın. Sosu için Limonun suyunu, nar ekşisi ve arzunuza göre tuz ve karabiberi ayrı bir kapta karıştırın. Son olarak soğumuş…
Kağıt Kebabı
Hazırlama Süresi: 60 dakika
İçeriğinde: 9 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Orta

Kağıt Kebabı

15 Kasım 2016 0 1 Yorum Yok
3284 görüntüleme
İri kıyılmış kırmızı biber, yarım ay biçiminde doğranmış soğan, verev doğranmış sivri biber, iri kıyılmış taze soğan ve dilimlenmiş domatesi bir kaseye alın. Eti pul biber, karabiber, kimyon, kekik ve tuzla karıştırıp, sebzeli harca katın. Kıyılmış maydanoz da ilave ettikten sonra margarini ekleyin ve karıştırın. Tepsi büyüklüğünde kestiğiniz pişirme kağıdını…
Fıstıklı Arpa Şehriye Pilavı
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 10 malzeme
Kategori: Pilav Tarifleri
Zorluk: Kolay

Fıstıklı Arpa Şehriye Pilavı

20 Eylül 2016 0 1 Yorum Yok
1875 görüntüleme
Daha önce arpa şehriye pilavını fıstıkla denemeyi düşündünüz mü? Biz sizin için denedik ve sonuç muhteşem oldu! Farklı tarif ve lezzetler denemek isteyenler, bu tarif tam size göre! Margarini tencereye alın. Margarin eriyince dolmalık fıstık ve arpa şehriyeyi ekleyip, 3 dakika kadar kavurun. Rengi dönünce yemeklik doğranmış soğanı ve biberi…
Yoğurtlu Kuzu Kebap
İçeriğinde: 10 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Yoğurtlu Kuzu Kebap

25 Ağustos 2016 0 1 Yorum Yok
3003 görüntüleme
2 çorba kaşığı margarini tavaya alın ve eritin. Tırnak pideyi küp şeklinde doğrayın ve eriyen margarinin içine ekleyin. Kıtır olana dek pişirin. Servis tabağına alın. Ayrı bir tavada 1 çorba kaşığı margarinde rendelenmiş domatesi 5 dakika çevirin. Domates sosuna tuz, karabiber, kekik, kimyon ve pul biber ilave edin. Tırnak pideyi…
Piliç Rulo
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 7 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Piliç Rulo

17 Haziran 2016 0 1 Yorum Yok
6681 görüntüleme
Klasikleşmiş yemek tariflerini değiştirmek tamamen sizin elinizde. Hayal gücünüzü kullanarak hem misafirlerinizi şaşırtabilir hem de harika bir akşam yemeğine imza atabilirsiniz. Bu tarif ile tavuk etini sevmeyen kalmayacak. Margarini bir kaba alarak içine limon suyu ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Bu karışımdan 1 çorba kaşığı ayırın. Hafif dövülmüş piliç bonfileleri…
Kuru Kayısılı Hindi Güveç
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 8 malzeme
Kategori: Sebze Yemekleri
Zorluk: Kolay

Kuru Kayısılı Hindi Güveç

17 Haziran 2016 0 1 Yorum Yok
2149 görüntüleme
Hindi eti ve kuru kayısının aromatik tatlarını bu muhteşem tarif ile birleştirebilirsiniz. Hem de yapımı sadece 5 dakika sürüyor. Evdekiler hızınıza şaşıracak! Mantarı küp şeklinde doğrayın, domatesleri ise ikiye kesin ve geniş bir kaseye alın. Kase içerisine iri doğranmış kayısı, arpacık soğan, hindi eti, pul biber, kimyon, karabiber, tuz ekleyip…
Ev Yapımı Kumpir
Hazırlama Süresi: 27 dakika
İçeriğinde: 12 malzeme
Kategori: Mezeler
Zorluk: Kolay

Ev Yapımı Kumpir

26 Mayıs 2016 0 1 Yorum Yok
2637 görüntüleme
Patatesleri soyup hızlı pişmesi için dörde bölüp sıcak su dolu tencerede bol su ile haşlarız. Suyunu süzdüğümüz patateslerin çatalla ezmeye başlarız içerisine tereyağ ve peynirleri koyup karıştırırız. Bu karışımı tabaklara alır. üzerine sevdiğimiz malzemeleri yerleştiririz.
Milföye Sarılı Tavuk Baget
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 6 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Milföye Sarılı Tavuk Baget

24 Mayıs 2016 0 1 Yorum Yok
10789 görüntüleme
Tavukları bir tencere içerisinde haşlayıp soğumaya bırakalım. Soğuyan bagetlere tuz ve karabiber serperek. Milföy hamuruna sarılır. Yağlı kağıt koymuş olduğumuz tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı sürülür. İstenilirse üzerine susam atabiliriz. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir.
Sebze Çorbası
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 10 malzeme
Kategori: Çorba Tarifleri
Zorluk: Kolay

Sebze Çorbası

9 Mayıs 2016 0 1 Yorum Yok
3100 görüntüleme
Margarini büyük bir tencerede eritip doğramış olduğunuz soğanı, ezmiş olduğunuz sarımsağı ve doğranmış kerevizi 5 dakika boyunca kavurun. Dilimlere ayırdığınız Havuçları ekleyin ve 2 dakika daha pişirin. Doğranmış domatesleri ve et suyunu ilave ettikten sonra 20 dakika boyunca kısık ateşte kaynatın. Makarnayı, diğer sebzeleri ve kuru fasulyeyi ekledikten sonra, makarna…
Tavuklu Cevizli Makarna
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 10 malzeme
Kategori: Makarna Tarifleri
Zorluk: Kolay

Tavuklu Cevizli Makarna

5 Mayıs 2016 0 1 Yorum Yok
3643 görüntüleme
Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Tavaya margarini koyun ve eritin. Tavuk etini küp şeklinde doğrayın. Üzerine pul biber ve tuz ekleyip, karıştırın. Eti tavaya atın ve kızarana kadar pişirin. İçine sıcak suda beklettiğiniz Kuru üzüm ve cevizi ilave edin. Haşladığınız makarnayı suyun içinden kepçeyle alın ve tavuğa ekleyin. Mısırında ilave edip…
Tavuk Dürüm
Hazırlama Süresi: 90 dakika
İçeriğinde: 13 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Tavuk Dürüm

25 Nisan 2016 0 1 Yorum Yok
3950 görüntüleme
Tavukları ince ince doğrayıp kenara alalım. Ayrı bir kaba süt, yağ, salça ve baharatları ilave edip karıştıralım. Üzerine tavukları koyup karıştırıp. 2-3 saat buzdolabında bekletelim. Tavada tavukları önlü arkalı güzelce pişirelim. Hazır almış olduğumuz lavaşın ortasına tavukları ve garnitürleri ilave edip dürüm şeklini vererek servis yapalım.
Talaş Böreği
İçeriğinde: 15 malzeme
Zorluk: Orta

Talaş Böreği

21 Nisan 2016 0 1 Yorum Yok
2990 görüntüleme
Margarini tencereye alın ve eritin. Üzerine et, tuz ve karabiber ekleyin. Suyunu salıp çekene kadar kavurun. Piyazlık doğranmış soğanı ilave edin. Soğanın rengi dönene kadar kavurun. Kıyılmış sivri biber ve rendelenmiş domatesi de ekleyin. Birkaç dakika kavurup, bezelyeyi ilave edin ve suyunu çekene kadar kısık ateşte kavurun. Üzerine kıyılmış dereotu…
Pazar Kahvaltısının Vazgeçilmezi Krep
Hazırlama Süresi: 15 dakika
İçeriğinde: 5 malzeme
Zorluk: Kolay

Pazar Kahvaltısının Vazgeçilmezi Krep

19 Nisan 2016 0 1 Yorum Yok
1708 görüntüleme
Un ve sütü hiç topaklanmasin kalmayana kadar çırpın. Tuz ve Yumurtaları da ekleyerek Birazda ha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir hamur elde edin. Teflon tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip kizdirin. Bu arada prensesim yardım ediyo bana ? Tavaya 1 kepçe dökerek yayın. Her iki tarafı pişen kadar…
Evde Pizza
Hazırlama Süresi: 60 dakika
İçeriğinde: 13 malzeme
Zorluk: Orta

Evde Pizza

11 Nisan 2016 0 1 Yorum Yok
2623 görüntüleme
Bir kabın içerisinde 1,5 su bardağı suyu, şekeri, ve kuru mayayı karıştırıp bir köşeye alarak 10-15 dakika bekleyelim. Bunu beklerken, farklı ve büyük bir kapta 5 su bardağı unu ekleyip orta kısmını havuz şeklinde çukur yaparak bunun üzerine 1 tatlı kaşığı tuzu serpelim. Bekletmiş olduğumuz mayalı suyu bu un kabına…
Bademli Fındıklı Sakızlı Muhallebi
İçeriğinde: 6 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Bademli Fındıklı Sakızlı Muhallebi

7 Nisan 2016 0 1 Yorum Yok
2983 görüntüleme
Margarini bir tencereye alın ve unun rengi dönüp kokusu çıkana kadar çırpma teli ile çevirerek kavurun. Üzerine süt, tozşeker ilave edip, koyulaşana kadar karıştırın. Badem ve fındık karışımını ekleyin. Damla sakızını derin dondurucuda 5-10 dakika bekletip, bir kabın tersiyle vurarak ezin ve muhallebiye ilave edin. Karıştırarak 1-2 taşım daha kaynattıktan…
Pastane  Poğaçası
İçeriğinde: 11 malzeme
Zorluk: Orta

Pastane Poğaçası

5 Nisan 2016 0 1 Yorum Yok
3334 görüntüleme
İlk olarak şeker, maya ve ılık sütü bir kapta karıştıralım. Margarin, sıvı yağ, yumurta, tuz ve sütlü karışımı birleştirelim ve güzelce unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım. Yuvarlak şekiller verip tepsiye dizelim, üzerine yumurta sarısı sürelim ve çatalla şekil verelim. 10 dk mayalanması için bekletelim. Önceden ısıtılmış 200 derecede pişirelim.…
Tarçınlı Kurabiye
İçeriğinde: 9 malzeme
Zorluk: Kolay

Tarçınlı Kurabiye

31 Mart 2016 0 1 Yorum Yok
3008 görüntüleme
Margarin, un, tozşeker, tarçın, kabartma tozu ve fındığı derin bir kaba alıp, iyice yoğurun. Küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayın. Margarin ile yağladığınız fırın Tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Ilıkken üzerine pudraşekeri ve tarçın karışımı serpin.
Sebzeli Mercimek Çorbası (Düdüklü Tencerede)
Hazırlama Süresi: 60 dakika
İçeriğinde: 10 malzeme
Kategori: Çorba Tarifleri
Zorluk: Orta

Sebzeli Mercimek Çorbası (Düdüklü Tencerede)

29 Mart 2016 0 1 Yorum Yok
7745 görüntüleme
İlk olarak mercimekleri berrak su akanakadar yıkanır . Süzgece alıp süzülmesi için bir kenarda bekletilir. Daha sonra sırayla soğanımızı ince ince doğruyoruz sırayla havucu ve patatesi rendeliyoruz. Sonra tenceremizi ocağın üzerine koyuyoruz içine  tereyağımızı ve sıvı yağımızı ekliyoruz yağ eridikten sonra sırayla önce soğanı ekleyip kavuruyoruz.Sonra salçayı ekliyoruz kokusu çıkana kadar…
Pankek
İçeriğinde: 9 malzeme
Zorluk: Kolay

Pankek

25 Mart 2016 0 1 Yorum Yok
2421 görüntüleme
Yumurta ve şeker iyice çırpılır.Süt, un, kabartma tozu, vanilya ilave edilerek kek kıvamından biraz daha koyu olacak şekilde hamur hazırlanır.Teflon ya da yapışmaz bir tavaya az sıvı yağ dökülür.1 büyük kaşık hamur dökülerek hamurun kendi kendine yayılması beklenir.Her iki tarafı da spatula ile çevrilerek pişirilir.Üzerine zevkinize göre muz, kivi, çilek,…
Portakallı Revani
Hazırlama Süresi: 45 dakika
İçeriğinde: 13 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Portakallı Revani

22 Mart 2016 0 2 Yorum Yok
17019 görüntüleme
İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu küçük bir tencereye alarak orta ateşte kaynatın. 5 dk kaynayan şerbete limon suyu ilave ederek 2-3 dk kadar daha kaynatıp ocağı kapatın. Keki hazırlayalım. Yumurta ve şekeri bol bol çırpın, karışım beyazlayıp köpük köpük olduğunda sırasıyla yağı, sütü, un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı…
Fırın Makarna
Hazırlama Süresi: 60 dakika
İçeriğinde: 9 malzeme
Kategori: Makarna Tarifleri
Zorluk: Orta

Fırın Makarna

21 Mart 2016 0 2 Yorum Yok
17100 görüntüleme
Önce makarnayı paketin üzerindeki tarife göre haşlıyoruz. Haşladıktan sonra süzüyoruz. Beşamel sos için Önce tereyağını tencereye koyuyoruz. Eridikten sonra unun koyup hızlı bir şekilde karıştırıyoruz. Un kokusu çıktıktan sonra soğuk sütü ekleyip karıştırıyoruz topaklanmayacak. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Pistten sonra tuz ve kara biberinden ekleyip ocaktan alıyoruz. Haşlanmış makarnayı…
Sebzeli Pilav
Hazırlama Süresi: 20 dakika
İçeriğinde: 9 malzeme
Kategori: Pilav Tarifleri
Zorluk: Kolay

Sebzeli Pilav

1 Mart 2016 0 1 Yorum Yok
2910 görüntüleme
Margarini tencereye alın ve eritin. İnce doğranmış taze fasulye ve havucu ekleyip 5 dakika kadar kavurun. Yıkanmış pirinci ve tuzu da ilave edip kavurmaya devam edin. Nohut ve karabiber ekledikten sonra 3 su bardağı sıcak su koyun. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Demlendirdikten sonra ince kıyılmış taze soğanla servis…
Labneli Çilekli Cheesecake
Hazırlama Süresi: 60 dakika
İçeriğinde: 8 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Orta

Labneli Çilekli Cheesecake

23 Şubat 2016 0 1 Yorum Yok
4617 görüntüleme
Margarini eritin. Yulaflı bisküvileri bir kenarda ufalayın. Bisküvilere margarin ve vanilin ekleyip iyice yoğurun. Kalıbınızın dibine bu karışımı yayın. Bir kaşık yardımı ile bastırın ve düz bir şekil verin. Siz kremasını hazırlarken, tabanı buzdolabında soğumaya bırakın. Labne peynirini, toz şekeri, yumurtaları ve limon rendesini bir kaseye koyup çırpıcı yardımıyla çırpın.…
Portakal Kabuğu Reçeli
Hazırlama Süresi: 90 dakika
İçeriğinde: 5 malzeme
Zorluk: Kolay

Portakal Kabuğu Reçeli

17 Şubat 2016 0 1 Yorum Yok
2217 görüntüleme
Portakal kabuklarını küçük küçük doğrayın. Tencereye bolca su ekleyin içine portakal kabuklarını koyup 15 dakika kadar kaynatın. Kaynayan portakal kabuklarının suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Ayrı bir tencerede toz şeker, su ve portakal suyunu karıştırarak kaynatın, kaynayan karışımın içerisine portakalları atın ve orta ateşte koyu kıvamı oluncaya kadar kaynatın. Koyulaşan…
Kalp Şekilli Kurabiyeler
Hazırlama Süresi: 60 dakika
İçeriğinde: 5 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Kalp Şekilli Kurabiyeler

11 Şubat 2016 0 2 Yorum Yok
16154 görüntüleme
Unu eleyerek geniş bir kaseye serpiştirin. Ardından pudra şekerini, yumurta sarısını ve margarini küçük parçalar şeklinde ekleyin. Tahta kaşıkla, çırpma teliyle veya soğuk ellerinizle hızla karıştırarak koyu kıvamlı bir hamur elde edin. Hamuru folyoya sarın ve 30 dakika boyunca buzdolabında bekletin. Kullanacağınız tahtaya biraz un serpiştirin ve hamuru yaklaşık 4…
Kakaolu Cupcake’ler
İçeriğinde: 9 malzeme
Zorluk: Kolay

Kakaolu Cupcake’ler

9 Şubat 2016 0 2 Yorum Yok
23029 görüntüleme
Margarini ve şekeri karıştırarak hafif ve kabarık bir karışım haline getirin. Ayrı bir kasede yumurtaları çırpın ve 5-6 seferde karışıma ekleyin. Unu ve kakaoyu eleyip karışıma ilave edin. Karışımı 12 muffin kalıbına bölün ve 200°C’de 15 dakika pişirin. Kreması için margarin ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın. Krem peyniri 2-3…
Soslu Kek
İçeriğinde: 11 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Soslu Kek

25 Ocak 2016 0 1 Yorum Yok
13610 görüntüleme
Margarini eritip soğutun. Yumurtayı bir kâsedde mikserle çırpın ve tozşeker ilave edip mikserle çırpmaya devam edin. Sütü eriyen Margarinin içine ekleyin ve bu karışımı yumurtaya ilave edip çırpın. Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyip şöyle bir karıştırdıktan sonra tüm malzemeyi mikserle çırpın. Kek kalıbının her tarafını fırça yardımıyla…
İzmir Köfte
Hazırlama Süresi: 90 dakika
İçeriğinde: 15 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Orta

İzmir Köfte

18 Ocak 2016 0 1 Yorum Yok
2874 görüntüleme
Soğanı ve ekmek içini rendeliyoruz. Kıymanın üzerine bunları döküp üzerine yumurtayı, ince doğramış olduğumuz maydanozu ve baharatları ekleyip yoğuruyoruz. Kıymadan parmak uzunluğunda ince ve uzun köfteler hazırlıyoruz. Patatesleri soyup, elma dilimi şeklinde kesip tepsiye bir patates bir köfte şeklinde sıralıyoruz. Ayrı bir sos tenceresinde yağımızı koyup üzerinde salçayı ekleyip karıştıralım.…
Portakallı Tarçınlı Kek
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 11 malzeme
Zorluk: Kolay

Portakallı Tarçınlı Kek

29 Aralık 2015 0 1 Yorum Yok
3160 görüntüleme
Kabınıza toz şekeri ve rendelenmiş portakalı koyup mikserle bira çırpın. Yumurtaları ilave edip 5-6 dakika çırpmaya devam edin. Karışım beyazlaşınca sıvıyagı karışıma yedirerek karıştırmaya devam edin. Portakalın suyunu sıkıp bardağa aktarın ve üzerine 1 bardağa tamamlayacak kadar süt ilave edin karışıma koyup hafif karıştırın. Unu kabartma tozu, vanilya ve tarçınla…
Kandil Simidi
İçeriğinde: 10 malzeme
Zorluk: Orta

Kandil Simidi

22 Aralık 2015 0 1 Yorum Yok
3349 görüntüleme
Unu, kabartma tozu ve mahlepi kabın içerisine koyup karıştırın. Ayrı bir kaba oda sıcaklığındaki yumuşak margarini koyup, tel çırpıcı ile çırpıp pürüzsüz bir hale getirin. Yoğurt, yumurta sarısını, tuzu ve şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin. Un , kabartma tozu ve mahlep karışıma ekleyip yoğurun. Karışım kulak memesinden biraz daha sert…
Kıymalı Kolay Börek
İçeriğinde: 11 malzeme
Zorluk: Kolay

Kıymalı Kolay Börek

17 Aralık 2015 0 1 Yorum Yok
2782 görüntüleme
2 çorba kaşığı margarini tavada eritin ve soğutun. Ayrı bir tavada 1 çorba kaşığı margarini eritin ve kıyılmış soğanı kavurun. Kıymayı ekleyin ve 1-2 dakika kavurduktan sonra tuz, karabiber, pul biber ilave edin. Kıymanın rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Küp doğranmış kırmızıbiberi ekleyin. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi…
Tombik Ekmek Peynir ve Yumurtalı
Hazırlama Süresi: 30 dakika
İçeriğinde: 5 malzeme
Zorluk: Kolay

Tombik Ekmek Peynir ve Yumurtalı

10 Aralık 2015 0 2 Yorum Yok
16844 görüntüleme
Ekmeğin üst kısmı bıçak yardımı ile kesilir. Sırası ile üzerine rendelemiş olduğumuz kaşar, domates, biber ve son olarak yumurta kırılır. Önceden ısıttığımız 220 derece fırında 20 dakika pişiririz.
Güveçte Türlü
İçeriğinde: 15 malzeme
Kategori: Sebze Yemekleri
Zorluk: Orta

Güveçte Türlü

7 Aralık 2015 0 1 Yorum Yok
4507 görüntüleme
Tencereyi ateşin üzerine alın, zeytinyağı ilave edip, etleri kavurun. Patatesleri küp şeklide doğrayıp, tencereye ilave edip kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ve salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Tencereye sırasıyla iri doğranmış biber, iri doğranmış soğan, alacalı soyulmuş ve iri küpler halinde doğranmış patlıcan, üzerine vurulmuş sarımsaklar, bamya, fasulyeyi, tuz…
Peynirli Örgü Kurabiye
İçeriğinde: 11 malzeme
Zorluk: Orta

Peynirli Örgü Kurabiye

3 Aralık 2015 0 1 Yorum Yok
1996 görüntüleme
Margarini yoğurma kabına alın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini, yoğurt, 1 adet yumurta, diğer yumurtanın akı ve tuz ilave edip, yoğurun. Kabartma tozu ve azar azar un ekleyerek ele yapışmayacak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde diğer elinizle…
Triliçe
İçeriğinde: 8 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Orta

Triliçe

25 Kasım 2015 0 1 Yorum Yok
5356 görüntüleme
1. İlk olarak 10 yumurtanın akını ve sarısı ayırıyoruz, yumurta aklarını şekeri ilave ederek kar haline gelinceye kadar mikserle çırpıyoruz. Sonra ayırdığımız yumurta sarılarını karışıma ekleyerek mikserle karıştırmaya devam ediyoruz. 2. Ardından sırasıyla un, kabartma tozu ve vanilya karışımını mikserle karıştırmaya devam ederek ilave ediyoruz. Bu şekilde artık Trileçe’mizin kek…
Altın Renkli Sünger Kek
İçeriğinde: 7 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Altın Renkli Sünger Kek

25 Kasım 2015 0 1 Yorum Yok
2208 görüntüleme
Fırını 180°C’de önceden ısıtın. Tüm kek malzemelerini karıştırma kasesine koyun ve iyice karışana kadar çırpın. Karışımı kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış fırının ortasında 20-25 dakika boyunca pişirin. Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kekinizi kalıptan çıkarın ve yatay olarak ikiye kesin. Son olarak kekinizin arasını reçel ve krem şanti…
Cevizli Un Helvası
İçeriğinde: 5 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Cevizli Un Helvası

25 Kasım 2015 0 1 Yorum Yok
1817 görüntüleme
Margarini tencereye alın ve erimeye bırakın. Bu arada şerbeti için tozşeker ve suyu ayrı bir tencereye koyun ve Kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra şerbeti bir kenara alın ve hafif ılıtın. Eriyen margarinin içine unu ekleyin unun rengi dönüp kokusu çıkana kadar orta ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun. Rengi koyulaşmaya…
Kavurma
İçeriğinde: 8 malzeme
Kategori: Et Yemekleri
Zorluk: Kolay

Kavurma

21 Kasım 2015 0 1 Yorum Yok
3716 görüntüleme
Öncelikle servis için soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Elinizle ovalayın ve servis tabağına alın. Kıyılmış maydanoz, tuz ve pul biber ekleyip karıştırın. Tavada 1 çorba kaşığı margarini eritin. Üzerine eti ilave edin ve kısık ateşte 15 dakika kavurun. 1 çorba kaşığı margarin daha ekleyin. Yağ eriyene kadar kavurmaya devam edin.…
Tahinli Cevizli Kek
Hazırlama Süresi: 40 dakika
İçeriğinde: 11 malzeme
Zorluk: Kolay

Tahinli Cevizli Kek

19 Kasım 2015 0 1 Yorum Yok
2138 görüntüleme
Margarin ve tozşekeri mikserle iyice çırpın. Üzerine yumurtaları ve tahini ekleyip çırpmaya devam edin. Dövülmüş cevizi de ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin. 1 çay bardağı su katın. Baton kek kalıbını margarin ile yağlayıp, sonrasında unlayın. Hamuru kaba boşaltın ve üzerine…
Kolay Künefe
İçeriğinde: 7 malzeme
Kategori: Tatlı Tarifleri
Zorluk: Kolay

Kolay Künefe

17 Kasım 2015 0 1 Yorum Yok
2446 görüntüleme
Öncelikle şerbeti için toz şeker, su ve limon suyunu kaynatın. Soğumaya bırakın. Margarini bir tavada eritin. Kadayıfı elinizle ovuşturarak açın. Kadayıfı genişçe bir kaba alın. Eritilmiş margarin ile birlikte harmanlayın. 26-28 cm çapında bir tavayı margarin ile yağlayın. Kadayıfın yarısını elinizle tavanın tabanına bastırın. Didiklenmiş dil peynirini üzerine yerleştirin. Kalan…
Üye OlKayıp Şifre
Kullanıcı adı
Şifre
Şifreyi Doğrula
E-Posta
Kullanıcı adı ya da E-posta