Ayva Reçeli

Malzemeler:
Ayva
4 Adet
Toz Şeker
3,5 Su Bardağı
Karanfil
6 Adet
Ayva Çekirdeği
10 Adet
Çubuk Tarçın
2 Adet
Limon Tozu
1 Adet
Limon Suyu
1/2 Adet
Hazırlık Süreci:
1. Ayvaların kabuklarını soyun ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın ve bir kaba alın ardından ayvaları küçük küçük doğrayın bir tencereye ayvaları, şekeri, limon suyu hariç tüm malzemeleri ilave edin.
2. Önce yüksek ısıda daha sonra kısık ateşte reçel kıvam alana kadar karıştırın.
3. Ardından kıvam alan reçele limon suyunu ilave edip bir iki taşım daha kaynatın ve ocaktan alın.
4. Ara sıra karıştırarak soğutun ardından kavanozlara yerleştirip tüketebilirsiniz.