Yazdırma modundan çık Tarifi yazdır A+ A- Undo all

Bademli Fındıklı Sakızlı Muhallebi

Malzemeler:

Margerin
4 Yemek Kaşığı
140 Gr
Un
3 Yemek Kaşığı
Süt
4 Su Bardağı
Toz Şeker
10 Yemek Kaşığı
Çekilmiş Tatlı Badem Ve Fındık
1 Çay Bardağı
Damla Sakızı
3 Adet

Hazırlık Süreci:

Margarini bir tencereye alın ve unun rengi dönüp kokusu çıkana kadar çırpma teli ile çevirerek kavurun. Üzerine süt, tozşeker ilave edip, koyulaşana kadar karıştırın. Badem ve fındık karışımını ekleyin. Damla sakızını derin dondurucuda 5-10 dakika bekletip, bir kabın tersiyle vurarak ezin ve muhallebiye ilave edin. Karıştırarak 1-2 taşım daha kaynattıktan sonra kuplara paylaştırın. Ilıdıktan sonra donması için buzdolabında2 saat bekletin.

Dipnotlar:

Kalıplara döktüğünüz muhallebinin üzerinin kabuk bağlamasını önlemek için oda sıcaklığında ılıttıktan sonra buzdolabına aktarın.