Buharda Mantı

Malzemeler:
Dana Kıyma
125 Gr.
İçi için
Kuzu Kıyma
125 Gr.
İçi için
Kuru Soğan
1/4 Adet
İçi için
Kimyon
1 Tutam
İçi için
Tuz
1 Tutam
İçi için
Karabiber
1 Tutam
İçi için
Un
200 Gr.
Hamuru için
Yumurta
1 Adet
Hamuru için
Su
Çay Bardağı
Hamuru için
Tuz
Hamuru için
Hazırlık Süreci:
Kıymaları soğan ile yoğurup içine birer tutam kimyon, karabiber ve tuz ekleyin. Diğer yandan un, yumurta, su ve tuz ile mantı hamurunu yoğurun. Hamurun parçalara bölüp avuç içi büyüklüğünde ve 2 mm inceliğinde tek tek açın. İçine 1 çorba kaşığı kadar harç yerleştirin. Avuç içine alınan hamurlar 5-6 yerinden çimdik atarak uzunlamasına katlayın. Hazırladığınız mantıları buharda 30 dakika pişirip servis edin.
Dipnotlar:
Arzu ederseniz tereyağ kavurup ve üzerine kırmızı pul piber ekleyip servis edebilirsiniz.