Yazdırma modundan çık Tarifi yazdır A+ A- Undo all

Çiğ Börek

Malzemeler:

Un
2,5 Su Bardağı
Sirke
1 Yemek Kaşığı
Su
1 Çay Bardağı
Kıyma
250 Gr.
Az yağlı
Kuru Soğan
1 Adet
Tuz
1 Çay Kaşığı
Karabiber
1 Çay Kaşığı
Su
1/2 Çay Bardağı
İç Harcı için

Hazırlık Süreci:

Unu bir kaseye boşaltıp içine tuz, sirke ve suyu ekleyin. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. 40-45 dakika nemli bez altında dinlendirmeye bırakın

Bu arada Kıymaya ince ince kıyılmış soğan, tuz ve karabiber ilave ederek iyice karıştırın. Harcın içerisine en son 1/2 çay bardağı suyu ilave edip tekrar yoğurun.

Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp bunları yaklaşık 20 santim genişliğinde açın. Açtığınız hamurun yarısına 1 kaşık malzemeden koyarak yarım ay şekline hamuru kapatın. Elinizle iyice bastırın ve kenarlarını kesme ruleti, keskin tencere kapağı veya çay tabağı yardımıyla kesin. Hazırlanan börekleri hiç bekletmeden bol ve kızgın yağda kızartın.

Sıcak olarak servis edin.