Yazdırma modundan çık Tarifi yazdır A+ A- Undo all

Çikolatalı ve Cevizli Cheesecake

Malzemeler:

3 paket yulaflı bisküvi
3 Paket
(1 paket: 133 gram) Tabanı için
Yarım çay bardağı süt
1/2 Çay Bardağı
Tabanı için
Terayağı
3 Yemek Kaşığı
Labne peynir
600 Gr.
Yumurta
5 Adet
Süzme yoğurt
200 Gr.
Un
3/4 Su Bardağı
Tozşeker
1 Su Bardağı
Vanilya
2 Paket
İri parçalar halinde kırılmış ceviz
1 Su Bardağı
Bitter çikolata
1 Paket
(80gr) Sosu İçin

Hazırlık Süreci:

Tabanı için bisküvileri mutfak robotunda un haline getirip sütle yoğurun. Büyük boy bir kelepçeli kalıbın tabanına pişirme kağıdı serip bisküvili hamuru elinizle bastırarak yerleştirin.

Peynirli kısım için ceviz hariç tüm malzemeyi karıştırın. Cevizi de ekleyip son bir kez karıştırdıktan sonra bisküvilerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında 55 dakika pişirin. Cheesecake’i bir gece buzdolabında bekletin.

Sosu için çikolatayı elinizle kırıp benmari usulü eritin. Erimeye başladıktan sonra kremayı döküp karıştırın. Ilındıktan sonra cheesecake’in üzerine döküp 1 saat dinlendirin. Çikolata soğuyunca dilimleyerek servis yapın.

Dipnotlar:

Pişirme sırasında cheesecake’inizin çatlamasını önlemek için fırının bir köşesine içi su dolu bir kap yerleştirin