Yazdırma modundan çık Tarifi yazdır A+ A- Undo all

Cılbır

Malzemeler:

Yumurta
8 Adet
Su
4 Su Bardağı
Sirke
1 Yemek Kaşığı
Yoğurt
300 Gr.
Sarmısak
3 Diş
Kırmızı Tos Biber
Tereyağ
1.5 Yemek Kaşığı

Hazırlık Süreci:

Bir tencerede su, tuz ve sirkeyi kaynatın.

Bir çorba kepçesini kaynayan suyun içine batırın. Yumurtayı kepçe içindeki suya kırın. Pişince suyu süzüp tabağa aktarın. Tüm yumurtaları bu şekilde pişirin.

Yumurtaların üzerine dövülmüş sarımsaklarla birlikte çırpılmış yoğurdu dökün.

Tereyağını bir cezvede kızdırıp yoğurt üzerine gezdirin.

En son kırmızı toz biber serpip servis yapın.