Yazdırma modundan çık Tarifi yazdır A+ A- Undo all

Çıtır Simit

Malzemeler:

Un
4,5 Su Bardağı
Su
1 Su Bardağı
Süt
1 Su Bardağı
Zeytinyağı
0,5 Çay Bardağı
Yarım Çay Bardağı
Kuru Maya
1 Paket
Toz Şeker
4 Çay Kaşığı
Tuz
2 Tatlı Kaşığı
Su
1 Su Bardağı
Dışı İçin
Pekmez
0,5 Çay Bardağı
Yarım Çay Bardağı Dışı İçin
Susam
1,5 Su Bardağı

Hazırlık Süreci:

1. Hamurumuzu karıştırma kabına ılık su ılık süt şeker maya tuz zeytinyağı alıp karıştıralım.
2. Üzerine 4, 5 su bardağı unu ekleyip yavaş yavaş yoğuralım.
3. Hazır olan hamurumun üzerini kapatıp yaklaşık 1 saat mayalandıralım.
4. Daha sonra tezgaha alıp 20 eşit parcada beze yapıyoruz.
5. Bezelerin her birini rulo şeklinde uzatın ve ikisini birbirine örgü biçimde sarın ardından uçlarını birleştirin.
6. Suyu pekmezi karıştırarak açın. Kavrulmuş susamı tabağa alın.
7. Hazırladığımız simitleri önce pekmezli suya ardından susama bulayın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin üzerine aktarın.
8. 10 dakika bekletin önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişirin.
9. Fırının tabanına küçük bir borcam ile su koyun bu tariften tam 10 tane simit çıkıyor