Yazdırma modundan çık Tarifi yazdır A+ A- Undo all

Edirne Tava Ciğeri

Malzemeler:

Dana Ciğer
500 Gr.
Un
1 Su Bardağı
Arnavut Biberi
8 Adet
Kurutulmuş
Ayçeçieği Yağı
Kızartmak için

Hazırlık Süreci:

Ciğeri zarından ve sinirlerinden ayırarak baton şeklinde kesin ve dinlenmesi için derin dondurucu da en az 1-2 saat dinlendirin. Derin dondurucudan alıp bekletmeden ince yaprak şeklinde dilimleyin. Buzlu suda 10 dakika dinlendirip suyunu süzün. Kağıt havlu yardımıyla iyice kurulayın. Derin bir kapta un ve tuzu karıştırıp ciğerleri bu karışıma bulayın. Fazla ununu silkeleyin. Bir tencereye bol ayçiçeği yağı koyup ısıtın. Ciğeri ekleyip 2-3 dakika kızartın. Kuru biberle beraber sıcak olarak servis yapın