Yazdırma modundan çık Tarifi yazdır A+ A- Undo all

Etli Çiğ Köfte

Malzemeler:

Dana Kıyma
1/2 Kg.
Sinirsiz, 2 kere çekilmiş
İnce Bulgur
2 Su Bardağı
Kuru Soğan
2 Adet
Orta boy
Biber Salçası
3 Yemek Kaşığı
Taze Soğan
1 Demet
Maydanoz
1 Demet
İnce Kıyılmış
Limon
2 Adet
İsot
Pul Biber
Karabiber
Kırmızı Acı Toz biber
Tuz

Hazırlık Süreci:

Köfte leğeni içine ince bulguru ve doğramış olduğumuz kuru soğanları koyarak iyice yoğrulur.

Üzerine kıyma, salça, isot (su ile ıslatarak karışıma koyulur), pul biber, kimyon, kırmızı acı toz biber, karabiber, limon suyu karıştırılarak yoğrulmaya devam edilir.

Sonra ince kıyılmış taze soğan ve maydonozlar ilave edilir. Tuzu atılarak iyice yoğrulur. Avuç içinde küçük küçük sıkılır.

Yeşillikler yanında servis edilir.

Dipnotlar:

Arkadaş toplantılarında çok güzel gider.