Fırın Makarna

Malzemeler:
Fırın Makarna
1 Paket
Tereyağ
2 Yemek Kaşığı
Besamel sos icin
Un
2 Yemek Kaşığı
Besamel sos icin
Süt
3 Su Bardağı
Besamel sos icin
Tuz
1 Tatlı Kaşığı
Besamel sos icin
Karabiber
1 Tatlı Kaşığı
Besamel sos icin
Beyaz Peynir
100 Gr.
İçi için
Yumurta
2 Adet
Kaşar Peynir
100 Gr.
Üzeri için
Hazırlık Süreci:
Önce makarnayı paketin üzerindeki tarife göre haşlıyoruz.
Haşladıktan sonra süzüyoruz.
Beşamel sos için
Önce tereyağını tencereye koyuyoruz.
Eridikten sonra unun koyup hızlı bir şekilde karıştırıyoruz.
Un kokusu çıktıktan sonra soğuk sütü ekleyip karıştırıyoruz topaklanmayacak. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
Pistten sonra tuz ve kara biberinden ekleyip ocaktan alıyoruz.
Haşlanmış makarnayı tencereye koyup, sırayla peyniri, beşamel sosu ve yumurtayı ekliyoruz.
Sonra karıştırıp yağladığımız bocama aktarıyoruz.
Önceden ısıttığımız fırına koyup 180 derecede pişirme bırakıyoruz.
İç harcı pistten sonra fırından çıkarıp kaşar peyniri ekliyoruz sonra fırına tekrar veriyoruz.
Üstü kızarana kadar pişiriyoruz.