Fırında Acılı Karnabahar

Malzemeler:
Karnabahar
1 Adet
Yumurta
2 Adet
KArbonat
1 Çay Kaşığı
Soda
1 Fincan
Un
4 Yemek Kaşığı
Tuz
Karabiber
Tereyağ
75 Gr.
Sarmısak
1 Diş
Acı Kırmızı Toz Biber
3 Yemek Kaşığı
Hazırlık Süreci:
* 2 adet yumurta, 1 çay kaşığı ucu ile karbonat, 1 çay fincanı soda ekleyerek çırpıyoruz.
* Geniş bir tabağa; Un, Tuz, Karabiber alarak karıştırıyoruz.
* 75 gr kadar tereyağı, 1 diş rendelenmiş sarımsak, 3 yemek kaşığı acı toz biber. Tavaya aldığımız yağımızın altını çok kısık ateşte açıyoruz ve sarımsak rendesini ekliyoruz. Sarımsağın kokusu çıktığı gibi toz biberimizi ekleyip 30 sn sonra altını kapatıyoruz.
* Çiçek çiçek ayırdığımız karnabaharlar önce yumurtaya, sonra una ve en son sosumuza batırılarak borcama yerleştirilir.
* Daha önceden 200 derecede fanlı olarak ısıtılmış fırına verilir.
* Yaklaşık 25-30 dakika(bu süre fırına göre değişebilir) pişirilir.