Yazdırma modundan çık Tarifi yazdır A+ A- Undo all

Fıstıklı Arpa Şehriye Pilavı

Malzemeler:

Margarin
2 Yemek Kaşığı
70 Gr
Arpa Şehriye
2 Su Bardağı
Su
4 Su Bardağı
Sıcak
Soğan
1 Adet
Yemeklik Doğranmış
Taze Soğan
4 Dal
Kıyılmış
Sivri Biber
2 Adet
Kimyon ve Pul Biber
1 Çay Kaşığı
Dolmalık Fıstık
1 Yemek Kaşığı
Kırmızı Lahana
1/2 Adet
Kıyılmış
Tuz

Hazırlık Süreci:

Daha önce arpa şehriye pilavını fıstıkla denemeyi düşündünüz mü? Biz sizin için denedik ve sonuç muhteşem oldu! Farklı tarif ve lezzetler denemek isteyenler, bu tarif tam size göre!

Margarini tencereye alın. Margarin eriyince dolmalık fıstık ve arpa şehriyeyi ekleyip, 3 dakika kadar kavurun. Rengi dönünce yemeklik doğranmış soğanı ve biberi ilave ederek, 1 dakika kadar daha kavurun. Ardından kırmızı lahana ve baharatları ekleyin. 1-2 kez karıştırıp 4 su bardağı sıcak suyu ve tuzu ilave edin. Kapağını kapatıp 20 dakika suyunu çekene kadar pişirin. Servis yapmadan önce taze soğanları ekleyip karıştırın.

Dipnotlar:

Bu pilavı, arpa şehriyeyi 4 su bardağı suda haşlayarak da hazırlayabilirsiniz. Bu şekilde hazırlarsanız, soğanı ve diğer tüm malzemeleri margarinle kavurduktan sonra haşlanmış arpa şehriyeyle karıştırmanız yeterli olacaktır.