Güveçte Türlü

Malzemeler:
Kuzu kuşbaşı et
500 Gr.
Az yağlı
Patlıcan
1 Adet
Patates
1 Adet
Taze Fasülya
300 Gr.
Bamya
150 Gr.
Kuru Soğan
1 Adet
Sivri Biber
2 Adet
Sarmısak
5 Diş
Domates
2 Adet
Domates Salçası
2 Yemek Kaşığı
Biber Salçası
1 Yemek Kaşığı
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Tereyağ
1 Yemek Kaşığı
Hazırlık Süreci:
Tencereyi ateşin üzerine alın, zeytinyağı ilave edip, etleri kavurun.
Patatesleri küp şeklide doğrayıp, tencereye ilave edip kavurmaya devam edin.
Tuz, karabiber ve salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
Tencereye sırasıyla iri doğranmış biber, iri doğranmış soğan, alacalı soyulmuş ve iri küpler halinde doğranmış patlıcan, üzerine vurulmuş sarımsaklar, bamya, fasulyeyi, tuz ve karabiberi ekleyin, karıştırın.
Tenceredeki karışımı güveçe döküp üzerine tereyağını küçük küpler şeklinde yerleştirip folyo ile üstlerini kapatın.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.