Havuçlu Cevizli Kek

Malzemeler:
Un
3 Su Bardağı
Yumurta
3 Adet
Toz Şeker
1 Su Bardağı
Süt
1 Su Bardağı
Sıvı Yağ
1 Su Bardağı
Ceviz
1 Su Bardağı
Havuç
2 Adet
Tarçın
1 Tatlı Kaşığı
Vanilya
1 Paket
Kabartma Tozu
1 Paket
Krema
2 Su Bardağı
Üzeri İçin
Hazırlık Süreci:
- Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri bir kabın içerisine alın.
- Şeker eriyinceye kadar malzemeleri mikserle çırpın.
- Ardından bir bardak süt ve sıvı yağı üzerine ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Havuçların kabuklarını soyup rendeledikten sonra, elinizle sıkarak fazla suyunu akıtın.
- Karışımın içerisine rendelenmiş havuç, ufalanmış ceviz ve tarçını da ekleyerek karıştırın.
- Başka bir kabın içerisine un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Katı malzemelere elekten geçirerek karışıma ekleyin.
- Tüm malzemeleri mikserle çırptıktan sonra, kek kalıbını tereyağı ile yağlayın.
- Keki önceden ısıtılmış 160 derece fırına atarak yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Eğer kekin üzerine krema eklemek istiyorsanız, ev yapımı yada hazır krema ekleyebilirsiniz.
Dipnotlar:
- Tarifte kullanacağınız yumurtaları mutlaka oda sıcaklığında bekletin.
- Kek harcında topaklanma olmaması için, mikser kullanın.
- Eğer kıvamı çok sulu olursa, azar azar un ekleyerek akışkan bir harç elde edebilirsiniz.
- Havuçların suyunu sıkmak, kekin içinin tam pişmesini sağlar.
- Keki fırına attıktan sonra ilk 20 dakika kapağını açmayın. Daha sonra pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırabilirsiniz.
- Krema ekleyecekseniz, kekin soğumasını ve kremanın ılımasını bekleyin. Aksi takdirde krema kekin üzerinde yayılacaktır.