Yazdırma modundan çık Tarifi yazdır A+ A- Undo all

Kalp Şekilli Kurabiyeler

Malzemeler:

Margarin
100 Gr.
Un
125 Kg.
Pudra Şekeri
100 Gr.
Yumurta Sarısı
1 Adet
Ahududu Reçeli

Hazırlık Süreci:

Unu eleyerek geniş bir kaseye serpiştirin. Ardından pudra şekerini, yumurta sarısını ve margarini küçük parçalar şeklinde ekleyin. Tahta kaşıkla, çırpma teliyle veya soğuk ellerinizle hızla karıştırarak koyu kıvamlı bir hamur elde edin. Hamuru folyoya sarın ve 30 dakika boyunca buzdolabında bekletin.

Kullanacağınız tahtaya biraz un serpiştirin ve hamuru yaklaşık 4 mm kalınlığa gelene kadar oklavayla veya merdaneyle açın. Büyük kurabiye kesiciyi kullanarak hamurdan 24 – 30 adet kalp kesin. Kalplerin yarısını ayırın, ortalarından kalp şekilli küçük bir bölümü keserek kalp şekilli bir delik elde edin.
Kalpleri yağlı pişirme kağıtlarına yerleştirin.

Önceden 180°C’de ısıtılmış fırında 15-20 dakika boyunca, hafifçe kahverengileşinceye kadar pişirin. Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olacak, ancak soğudukça sertleşecektir. Kurabiyeleri pişirme kağıtlarının üstünde soğumaya bırakın.

Deliksiz büyük kalplerin üstüne eşit olacak şekilde ahududu reçeli sürün. Delikli kalpleri üzerlerine serin.