Yazdırma modundan çık Tarifi yazdır A+ A- Undo all

Kavurma

Malzemeler:

Kuşbaşı Kuzu Eti
1 Kg.
Margarin
70 Gr.
2 Çorba Kaşığı
Kekik
Kırmızı Soğan
2 Adet
Maydanoz
1/2 Demet
Tuz
Pul Biber
Karabiber

Hazırlık Süreci:

Öncelikle servis için soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Elinizle ovalayın ve servis tabağına alın. Kıyılmış maydanoz, tuz ve pul biber ekleyip karıştırın. Tavada 1 çorba kaşığı margarini eritin. Üzerine eti ilave edin ve kısık ateşte 15 dakika kavurun. 1 çorba kaşığı margarin daha ekleyin. Yağ eriyene kadar kavurmaya devam edin. Tuz, pul biber ve karabiber ekleyip karıştırın. Karışımı daha önceden hazırladığınız servis tabağına alın ve kekik serperek servis yapın.

Dipnotlar:

Kavurmanızı kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirirseniz daha lezzetli ve yumuşak olacaktır.