Yazdırma modundan çık Tarifi yazdır A+ A- Undo all

Kayseri Yağlaması

Malzemeler:

Un
4 Su Bardağı
Ilık Su
1/2 Su Bardağı
Süt
1 Su Bardağı
Sıvı yağ
1 Yemek Kaşığı
Tuz
1 Yemek Kaşığı
İnstant maya
1 Yemek Kaşığı
Toz Şeker
1 Tatlı Kaşığı
Kıyma
350 Gr.
İçi için
Domates
3 Adet
İçi için, rendelenmiş
Soğan
1 Adet
İçi için
Zeytinyağı
1 Yemek Kaşığı
İçi için
Karabiber
1 Çay Kaşığı
İçi için
Tuz
1 Çay Kaşığı
İçi için
Su
1/2 Su Bardağı
İçi için

Hazırlık Süreci:

Unun ortasına havuz açıp içine ılık süt, maya, sıvı yağ, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Ilık suyu da yavaş yavaş ekleyip yoğurun.

Temiz bir kaba hafif un serpiştirip hamuru içine koyun, üzerini streç filmle kapatıp oda sıcaklığında yaklaşık 40 dakika mayalandırın.

Ardından hamuru bezelere ayırın ve üzerini yeniden bezle kapatıp 10 dakika daha dinlendirin.

O esnada içi için tavaya kıymayı ekleyip kavurmaya başlayın. Küp küp doğradığınız soğanları da ekleyip devam edin.

Ardından rendelenmiş domatesleri ve salçasını koyun. Pişen harca azar azar suyunu ve baharatlarını da ekleyin. 5-6 dakika daha pişirin ve kenara alın.

Hamurunu pişirmek için hafifçe unlayarak her bir bezeyi açın. Bir tavayı iyice ısıtıp içine açtığınız hamurları tek tek koyup arkalı önlü pişirin.

Tüm yufkalar pişince bir servis tabağına bir yufka alın, üzerine kıymalı harçtan yayın, üzerine yeniden yufka koyun ve tüm malzemeler bitene dek aynı işlemi tekrarlayın. Tüm katlar bitince üzerini maydanozlarla süsleyerek ve/veya sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.