Yazdırma modundan çık Tarifi yazdır A+ A- Undo all

Kolay Künefe

Malzemeler:

Margarin
100 Gr.
3 Çorba Kaşığı
Kadayıf
1/2 Kg.
Tuzsuz Dil Peyniri
200 Gr.
Toz Şeker
2 Su Bardağı
Su
3 Su Bardağı
Limon Suyu
2-3 Damla
Margarin
35 Gr.
1 Çorba Kaşığı Tavayı yağlamak için

Hazırlık Süreci:

Öncelikle şerbeti için toz şeker, su ve limon suyunu kaynatın. Soğumaya bırakın. Margarini bir tavada eritin. Kadayıfı elinizle ovuşturarak açın. Kadayıfı genişçe bir kaba alın. Eritilmiş margarin ile birlikte harmanlayın. 26-28 cm çapında bir tavayı margarin ile yağlayın. Kadayıfın yarısını elinizle tavanın tabanına bastırın. Didiklenmiş dil peynirini üzerine yerleştirin. Kalan kadayıfı elinizle veya su bardağının alt kısmıyla bastırarak ilave edin. Orta ateşte önlü arkalı kızartın. Sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin.

Dipnotlar:

Künefede kullandığınız peynirin mutlaka tuzsuz olmasına dikkat edin. Peyniriniz tuzlu ise suda bekletip tuzunu aldıktan sonra kullanın. Diğer yandan kadayıfların nar gibi kızarması için künefeyi kısık ateşte pişirmeye dikkat edin.