Yazdırma modundan çık Tarifi yazdır A+ A- Undo all

Kuru Kayısılı Hindi Güveç

Malzemeler:

Margarin
2 Yemek Kaşığı
70 gr
Kuşbaşı Hindi Eti
400 Gr.
Kuru kaysı
5 Adet
Arpacık Soğan
16 Adet
Kiraz Domates
8 Adet
Mantar
5 Adet
Tuz
Karabiber

Hazırlık Süreci:

Hindi eti ve kuru kayısının aromatik tatlarını bu muhteşem tarif ile birleştirebilirsiniz. Hem de yapımı sadece 5 dakika sürüyor. Evdekiler hızınıza şaşıracak!

Mantarı küp şeklinde doğrayın, domatesleri ise ikiye kesin ve geniş bir kaseye alın. Kase içerisine iri doğranmış kayısı, arpacık soğan, hindi eti, pul biber, kimyon, karabiber, tuz ekleyip tüm malzemeyi harmanlayın. 1 çorba kaşığı margarini 4 güvece eşit şekilde paylaştırın. İçlerine karışımı pay ettikten sonra kalan 1 çorba kaşığı margarini üzerlerine ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında ara sıra kontrol ederek etler kızarana kadar pişirin.

Dipnotlar:

Güveç yaparken malzemenin eşit olarak dağılması için iyice karıştırın ve güveç kaplarına daha sonra paylaştırın.