Yazdırma modundan çık Tarifi yazdır A+ A- Undo all

Mercimek Köftesi

Malzemeler:

Kırmızı Mercimek
1 Su Bardağı
İnce Köftelik Bulgur
1,5 Su Bardağı
Kuru Soğan
2 Adet
Maydanoz
1/2 Demet
Sıvı Yağ
1 Çay Bardağı
Taze Soğan
5 Adet
Salça
2 Yemek Kaşığı
Biber ve domates karışık kullanabilirsiniz
Su
3 Su Bardağı
Tuz
1,5 Tatlı Kaşığı
Kimyon
1 Çay Kaşığı
Pul Biber
1 Çay Kaşığı
Karabiber
1 Çay Kaşığı

Hazırlık Süreci:

* Bol suda yıkadığınız kırmızı mercimeği sıcak suda kaynatın. Suyunu çekmeye yakın ince bulguru ekleyin, mercimeği ocaktan alın.

* Üzerine ince bulguru ekleyin. Kapağını kapattığınız tencerede ince bulguru şişmesi için mercimekle birlikte 15 dakika kadar bekletin.

* Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Kuru soğanları küçük küpler halinde doğrayın ve tavaya aktarın. Doğradığınız soğanları 5 dakika kadar kavurun.

* Sırasıyla; biber salçası, domates salçası, tuz, pul biber ve kimyonu ekleyin. Soğanlı karışımı 3- 4 dakika kadar kavurun.

* Şişen bulgurlu ve mercimekli harca salçalı, soğanlı harcı ekleyin. Taze soğanları ve maydanozu ince ince kıyın. Doğranmış yeşillikleri ilave edin. Malzemeleri yoğurmaya başlayın.

* Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve avuç içinizde sıkarak şekil verin.
Servis tabağına aldığınız mercimekli köfteleri arzu ettiğiniz yeşilliklerle servis edin.