Yazdırma modundan çık Tarifi yazdır A+ A- Undo all

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Malzemeler:

Telkadayıf
250 Gr.
Tereyağı
50 Gr.
Ceviz İçi
1 Su Bardağı
Toz Şeker
3 Yemek Kaşığı
Süt
1 L.
Muhallebi İçin
Toz Şeker
1 Su Bardağı
Muhallebi İçin
Damla Sakızı
2 Adet
Muhallebi İçin
Vanilya
1 Paket
Un
3/4 Su Bardağı
Muhallebi İçin
Krem ŞAnti
1 Paket
Antep Fıstığı
Üzeri İçin

Hazırlık Süreci:

Tel kadayıfların daha lezzetli olması ve kuruması için bir kaç saat önceden bir kaba koyarak bekletin.

Kurutulan kadayıfları şeker ve tereyağı ile birlikte tencereye alın. Karışımı orta ateşte, rengi hafif koyulaşana kadar sürekli karıştırın. Ardından cevizleri ilave ederek kavurmaya devam edin.

Başka bir tencereye ise süt, şeker, un ve vanilyayı ekleyin. Koyulaşıncaya kadar orta ateşte pişirin. Damla sakızlarını da karışıma ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın.

Kıvamı tutmaya başlayınca tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Üzerine toz krem şantiyi ekleyip, 5 dakika boyunca mikserle çırpın.

Kavrulan kadayıfın yarısını bir kalıbın içerisine bastırarak yayın. Üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün ve bir kaşık yardımıyla her yere yayın. Kalan kadayıfları da muhallebinin üzerine dökerek buzdolabında bekletin.

Yeterince soğuyan muhallebili kadayıfın üzerine antep fıstığı, fındık ve tercih ettiğiniz malzemeleri ekleyerek servis edebilirsiniz.

Dipnotlar:

Kadayıfların kavrulması çok önemlidir. Ne çok kavrularak acıtılmalı, ne de az kavurma işlemi ile hamurlaştırılmamalıdır. Çıtır çıtır olması oldukça önemlidir.

Muhallebi piştikten sonra bir parça tereyağı ile hem muhallebinin rengini parlaklaştırabilir hem de lezzeti arttırabilirsiniz. Aynı zamanda muhallebiyi bir süre dolapta bekletirseniz lezzeti daha da oturacaktır.

Sıcak muhallebi üzerine kadayıflar yerleştirilmemelidir. Bu işlem kadayıfların çıtırlığını bozacak ve hamurlaştıracaktır.

Muhallebinin topaklanmamasına dikkat ediniz. Sürekli karıştırarak bunu önleyebilirsiniz. Aynı zamanda muhallebiyi soğuturken üzerine streç film örtebilirsiniz. Bu işlem muhallebinin üzerinin kurumasını önleyecektir.

Son aşamada topaklanmalar olduysa muhallebiyi mikserden geçirebilirsiniz.