Osmanlı Pilavı

Malzemeler:
Pirinç
2 Su Bardağı
Et Suyu
3 Su Bardağı
Tereyağı
2 Yemek Kaşığı
Soğan
1 Adet
Sıvı Yağ
1 Yemek Kaşığı
Badem
10 Adet
Ceviz
1 Çay Bardağı
Kuş Üzümü
1 Paket
Kuru Kaysı
2 Adet
Dolmalık Fıstık
1 Paket
Karabiber
2 Çay Kaşığı
Tarçın
1 Tatlı Kaşığı
Limon Suyu
2 Damla
Tuz
Kestane
2 Adet
İsteğe göre
Dereotu
1/2 Demet
Hazırlık Süreci:
- Ilık suyun içerisine bir miktar tuz ekleyin ve pirinçleri ılık suda 10 dakika bekletin.
- Daha sonra bol su ile 2 dakika boyunca pirinçleri yıkayıp süzün.
- Soğanları diri kalacak şekilde doğrayın. Sıvıyağ ve tereyağını pilav tenceresine alarak eritin.
- Soğanları yağda kavurun. Üzerine dolmalık fıstıkları ilave edip 2 dakika daha kavurun.
- Kuru kayısıları da ufak ufak doğrayın. Tencereye sırasıyla pirinç,1 gece suda bekletilmiş ceviz içi, badem, kuru kayısı ve kuş üzümlerini ekleyerek 7 dakika kavurun.
- Tuz, baharat ve limon suyunu ekledikten sonra hafifçe karıştırmaya devam edin.
- Üzerine et suyunu ekledikten sonra 2 dakika yüksek ateşte pişirin ve kapağını kapatın.
- Daha sonra kısık ateşe alarak suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.
- Pilav suyunu çektikten sonra demlenmesi için 10 dakika dinlendirin.
- Daha sonra kestane ve dereotunu ince ince doğrayarak pilavın üzerine serpiştirin. Afiyet olsun.