Peynirli Tepsi Böreği

Malzemeler:
Hazırlık Süreci:
Böreğin sosu için; sıvı yağı, süt ve yumurtayı bir kapta güzelce çırpın.
Böreğin iç harcı için; maydanoz yapraklarını incecik kıyın ve içerisine beyaz peyniri, rendelemiş olduğunuz kaşar peyniri karıştırın.
Dikdörtgen bir fırın tepsisini yağlayın. Bir adet yufkayı tepsiye açıp kenar kısımlarını dışarı doğru sarkıtın.
Yufkanın üzerine hazırladığınız sos karışımından sürün. Üzerine ikinci kat yufkayı bölüştürerek açıp aynı işlemi tekrarlayın.
Hazırladığınız peynirli iç harcı tepsiye eşit olarak dağıtın. Üçüncü kat yufkayı peynir katının üzerine serin ve soslayın.
Kalan 2 yufkayı da tepsinin üstüne koyup ayrı ayarı aralarını soslayın.
Son olarak tepsinin dışında kalan yufka parçalarını içe doğru katlayıp üzerine sos gezdirin.
Bıçakla dilimlere ayırıp, üzerine soda gezdirip, çörek otu ve susam atabilirsiniz.
Hazırladığınız böreği önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Sıcak olarak sevdiklerinizle paylaşın.