Yazdırma modundan çık Tarifi yazdır A+ A- Undo all

Pilavlı Tavuk Dolması

Malzemeler:

Bütün TAvuk
1 Adet
Yoğurt
1 Tatlı Kaşığı
Sosu İçin
Sıvı Yağ
2 Yemek Kaşığı
Sosu İçin
Domates Salçası
1 Tatlı Kaşığı
Sosu İçin
Pilavlık Pirinç
2 Su Bardağı
Pilav için
Tereyağ
2 Yemek Kaşığı
Pilav için
Sıvı Yağ
2 Yemek Kaşığı
Pilav için
Dolmalık Fıstık
1/2 Çay Kaşığı
Pilav için
Kuş üzümü
1/2 Çay Kaşığı
Pilav için
Tuz
1 Tatlı Kaşığı
Pilav için
Tarçın
1 Çay Kaşığı
Pilav için
Karabiber
1 Çay Kaşığı
Pilav için
Sıcak Su
2 Su Bardağı

Hazırlık Süreci:

1. Pilav tenceresi içerisine tereyağı ve zeytinyağı alınarak kızdırılır.
2. Önceden güzel bir şekilde yıkanmış ve suyu süzülmüş olan pirinçler eklenerek 4 dakika kavrulur.
3. Ardından dolmalık fıstık ve kuş üzümü eklenerek 1 dakika daha kavrulduktan sonra tarçın ve karabiber eklenip karıştırılır.
4. Son olarak üzerine sıcak su eklenir ve tuzu ayarlanarak kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır.
5. Güzelce yıkanan tavuk içerisine hazırlanan iç pilavı fazla bastırmadan serbest bir şekilde yerleştirin.
6. Daha sonra tavuğun ayakları derisinde açtığınız delik içerisinden geçirilerek sabitlenir.
7. Açık kalan alanlar ise şiş yardımıyla kapatılıp yağlanmış borcama yerleştirilip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 60 dakika pişirilir.
8. Uygun bir karıştırma kabı içerisinde yoğurt, sıvı yağ ve domates salçası karıştırılıp pişen tavuğun üzerine sürülerek 15 dakika daha kızarana kadar pişirilip sıcak bir şekilde servis edilir.

Dipnotlar:

Garnitür olarak haşlanmış sebzeler kullanabilirsiniz.
Tavuk içerisindeki pilavın hamur olmaması için yerleştirilmesi serbest ve fazla basılmamış şekilde olmalıdır.