Yazdırma modundan çık Tarifi yazdır A+ A- Undo all

Piliç Rulo

Malzemeler:

Margarin
3 Yemek Kaşığı
100 gr
Piliç Bonfile
4 Adet
Maydanoz
6 - 7 Dal
Limon Suyu
2 Yemek Kaşığı
Yumurta
2 Adet
Galeta Unu
1 Su Bardağı
Tuz, Karabiber

Hazırlık Süreci:

Klasikleşmiş yemek tariflerini değiştirmek tamamen sizin elinizde. Hayal gücünüzü kullanarak hem misafirlerinizi şaşırtabilir hem de harika bir akşam yemeğine imza atabilirsiniz. Bu tarif ile tavuk etini sevmeyen kalmayacak.

Margarini bir kaba alarak içine limon suyu ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Bu karışımdan 1 çorba kaşığı ayırın. Hafif dövülmüş piliç bonfileleri tuz ve karabiber ile tatlandırın. Hazırladığınız maydanozlu karışımdan piliç bonfilelerin üzerine sürüp, rulo yapın. Yumurtaları tuz ve karabiberle bir kapta çırpın. Ayrı bir kaba da galeta ununu koyun. Piliç ruloları önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp fırın kabına yerleştirin. Üzerine ayırdığınız 1 çorba kaşığı margarinli karışımı koyun ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Dipnotlar:

Tavuğu daha kolay rulo yapmak için eti hafif döverek inceltin. Yaptığınız ruloların açılmasını önlemek için de kürdanla tutturabilirsiniz.