Yazdırma modundan çık Tarifi yazdır A+ A- Undo all

Portakal Kabuğu Reçeli

Malzemeler:

Portakal Kabuğu
3 Su Bardağı
Yaklaşık 6 adet portakal
Toz Şeker
4 Su Bardağı
Su
2 Su Bardağı
Portakal Suyu
1 Su Bardağı
Limon
Yarım Su Bardağı

Hazırlık Süreci:

Portakal kabuklarını küçük küçük doğrayın. Tencereye bolca su ekleyin içine portakal kabuklarını koyup 15 dakika kadar kaynatın. Kaynayan portakal kabuklarının suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Ayrı bir tencerede toz şeker, su ve portakal suyunu karıştırarak kaynatın, kaynayan karışımın içerisine portakalları atın ve orta ateşte koyu kıvamı oluncaya kadar kaynatın. Koyulaşan şurubun içine yarım limon suyunu katın ve 10 dakika daha kaynatın. Reçeli sıcakken cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda afiyetle kullanın.

portakal receli

portakal receli

portakal receli

portakal receli