Portakallı Revani

Malzemeler:
Yumurta
3 Adet
Şeker
1 Çay Bardağı
Sıvı yağ
1 Çay Bardağı
Süt
150 ml.
1 su bardağından biraz az
Portakal Kabuğunun rendesi
1 Adet
Vanilya
1 Paket
Kabartma tozu
1 Paket
İrmik
2 Su Bardağı
Un
6-7 Yemek Kaşığı
Şerbeti İçin;
Şeker
2,5 Su Bardağı
Su
4 Su Bardağı
Limon suyu
6-7 Damla
Hazırlık Süreci:
İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu küçük bir tencereye alarak orta ateşte kaynatın. 5 dk kaynayan şerbete limon suyu ilave ederek 2-3 dk kadar daha kaynatıp ocağı kapatın.
Keki hazırlayalım. Yumurta ve şekeri bol bol çırpın, karışım beyazlayıp köpük köpük olduğunda sırasıyla yağı, sütü, un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek kek hamurunu güzelce çırpın. Son olarak portakal kabuğu rendesini ekleyip tekrar karıştırıyoruz..
Hamuru yağlanmış tepsiye dökün 22cm genişliğindeki kare borcam kullanabilirsiniz. 170 derecede ısıttığınız fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
Fırından aldıktan 5 dk kadar sonra soğumuş şerbeti üzerine dökün. Hindistan cevizi serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun..