Yazdırma modundan çık Tarifi yazdır A+ A- Undo all

Sandal Poğaça

Malzemeler:

Un
5 Su Bardağı
Yaş Maya
40 Gr.
Süt
2 Su Bardağı
Tereyağ
125 Gr.
Tuz
1 Tatlı Kaşığı
Kırmızı Biber
2 Adet
İç harcı için
Sivri Biber
2 Adet
İç harcı için
Salam
100 Gr.
İç harcı için
Kaşar Peynir
100 Gr.
İç harcı için Rendelenmiş
Yumurta
1 Adet
Sarısı Kullanılacak

Hazırlık Süreci:

Maya ve şekeri bir kasede ılık süt ile eritin. Bütün malzemeleri eriyen maya ile karıştırarak yoğurup 20 dakika dinlendirin.

Mayalanan hamurdan küçük bezeler koparıp oval şekilde açın. İki kenarından karşılıklı kesin.

İç harcı hazırlamak için bütün malzemeyi küp doğrayın. Hamurun ortasına iç harcından koyup kesilen kısımları karşılıklı katlayarak yapıştırın.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip 10 dakika dinlendirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.