Yazdırma modundan çık Tarifi yazdır A+ A- Undo all

Sarıyer Böreği

Malzemeler:

Un
4 Su Bardağı
Yumurta
1 Adet
Ayçiçek Yağı
1 Fincan
Limon Suyu
1/2 Adet
Tuz
1 Çay Kaşığı
Kıyma
250 Gr.
İç Malzeme İçin
Soğan
1 Adet
İç Malzeme İçin
Kuş Üzümü
1 Yemek Kaşığı
İç Malzeme İçin
Yenibahar
1 Çay Kaşığı
İç Malzeme İçin
Tuz
Karabiber
Tereyağ
125 Gr.
Eritilmiş

Hazırlık Süreci:

Hamur için unu yoğurma kabına alıp, ortasını havuz şeklinde açın. İçine yumurta, ayçiçeği yağı, limon suyu, tuz ve su ekledikten sonra yoğurarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Üzerine nemli bir bez örterek oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin.

İç malzeme için yemeklik doğranmış soğan ve kıymayı bir tavaya alıp kavurun. Kuş üzümü, tuz, karabiber ve yenibahar ekleyip ocaktan alın.

Dinlenen hamuru 10 bezeye ayırın ve her birini yemek tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine eritilmiş tereyağı sürüp 5 tanesini üst üste koyun. Kalan 5 hamuru da aynı şekilde hazırlayıp oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin.

Sürenin sonunda 5’li guruplardan birini düz zemine alıp kenarlarından çekerek yırtmadan açabildiğiniz kadar ince açın. Daha sonra bir kenarına kıymalı harç koyup rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine U şeklinde yerleştirin. Daha sonra uç kısımlarını içe doğru kıvırıp birleştirin. Kalan hamurları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerileri kızarana dek pişirin. Dilimleyerek servis yapın.