Yazdırma modundan çık Tarifi yazdır A+ A- Undo all

Soslu Kek

Malzemeler:

Margarin
250 Gr.
7-8 Çorba Kaşığı
Yumurta
4 Adet
Süt
1 Su Bardağı
Kakao
4 Yemek Kaşığı
Vanilya
1 Paket
Un
3 Çay Bardağı
Kabartma Tozu
1 Paket
Margarin
1 Yemek Kaşığı
Sosu için
Bitter çikolata
80 Gr.
Sosu için
Margarin
1 Yemek Kaşığı
Kabı yağlamak için
Un
1 Su Bardağı
Kabı yağlamak için

Hazırlık Süreci:

Margarini eritip soğutun. Yumurtayı bir kâsedde mikserle çırpın ve tozşeker ilave edip mikserle çırpmaya devam edin. Sütü eriyen Margarinin içine ekleyin ve bu karışımı yumurtaya ilave edip çırpın. Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyip şöyle bir karıştırdıktan sonra tüm malzemeyi mikserle çırpın. Kek kalıbının her tarafını fırça yardımıyla margarinle yağlayın ve unlayın. Kalıpta kalan fazla unu kek karışımının içine ilave edin. Karışımı kalıba boşaltın ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin (pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir). Sos için çikolatayı margarin ile birlikte bir kaba alın. Bu kabı kaynar su dolu tencereye oturtup, benmari usulü eritin. Pişen kek ılındıktan sonra üzerine gezdirin.

Dipnotlar:

Kek hamurunun kalıba yapışmadan kolayca çıkması için kalıbı margarin ile iyice yağlayıp, unlayın. Fazla ununu silkeleyin ve hamuru kalıba daha sonra dökün.