Yazdırma modundan çık Tarifi yazdır A+ A- Undo all

Tahinli Cevizli Kek

Malzemeler:

Margarin
125 Gr.
3-4 Çorba Kaşığı
Tozşeker
1 Çay Bardağı
Yumurta
2 Adet
Tahin
1/2 Su Bardağı
Ceviz
1 Su Bardağı
İri Dövülmüş
Un
1.5 Su Bardağı
Kabartma Tozu
1 Paket
Ceviz İçi
16 Adet
Yarım
Su
1 Çay Bardağı
Margarin
35 Kg.
1 Çorba Kaşığı Kabı yağlamak için
Un
2-3 Yemek Kaşığı
Kabı yağlamak için

Hazırlık Süreci:

Margarin ve tozşekeri mikserle iyice çırpın. Üzerine yumurtaları ve tahini ekleyip çırpmaya devam edin. Dövülmüş cevizi de ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin. 1 çay bardağı su katın. Baton kek kalıbını margarin ile yağlayıp, sonrasında unlayın. Hamuru kaba boşaltın ve üzerine ceviz içlerini koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin (pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir).

Dipnotlar:

Kek hamurunu hazırlarken, margarin ve tozşekeri şeker eriyene dek çırpmanız gerekir.