Yazdırma modundan çık Tarifi yazdır A+ A- Undo all

Talaş Böreği

Malzemeler:

Margarin
2 Yemek Kaşığı
70 Gr.
Doğranmış Kuzu Eti
200 Gr.
Soğan
1 Adet
Domates
2 Adet
Sivri Biber
2 Adet
Bezelye
1 Çay Bardağı
Konserve
Dereotu
1/2 Demet
Maydanoz
1/2 Demet
Milföy Hamuru
4 Adet
Tuz
Karabiber
Yumurta Sarısı
1 Adet
Üzeri için
Susam
Üzeri için
Çörekotu
Üzeri için
Margarin
1 Yemek Kaşığı
Tepsiyi yağlamak için

Hazırlık Süreci:

Margarini tencereye alın ve eritin. Üzerine et, tuz ve karabiber ekleyin. Suyunu salıp çekene kadar kavurun. Piyazlık doğranmış soğanı ilave edin. Soğanın rengi dönene kadar kavurun. Kıyılmış sivri biber ve rendelenmiş domatesi de ekleyin. Birkaç dakika kavurup, bezelyeyi ilave edin ve suyunu çekene kadar kısık ateşte kavurun. Üzerine kıyılmış dereotu ve maydanoz ekleyin. Karışımı biraz ılıtın. Oda sıcaklığında beklettiğiniz milföy hamurlarının ortasına hazırladığınız harçtan koyup bohça şeklinde kapatın. Börekleri margarinle yağladığınız fırın tepsisine ters çevirip yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Susam ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece üzeri kızarana kadar pişirin.

Dipnotlar:

Talaş böreği yaparken, milföy hamurlarını kullanmadan önce oda sıcaklığında 5 dakika kadar bekletirseniz şekillendirmeniz daha kolay olacaktır.