Yazdırma modundan çık Tarifi yazdır A+ A- Undo all

Tarator Sos

Malzemeler:

Bayat Ekmek İçi
6 Dilim
Ceviz İçi
6 Yemek Kaşığı
Zeytinyağı
8 Yemek Kaşığı
Süzme Yoğurt
4 Yemek Kaşığı
Limon Suyu
3 Tatlı Kaşığı
Sarmısak
3 Diş
Tuz
1 Çay Kaşığı
Dereotu
10 Dal
İsteğe Göre

Hazırlık Süreci:

Bayat ekmek içini küçük bir kaba ufalayın. Kabuk kısımlarını kullanmayın.

Ekmek kırıntılarını ceviz içiyle birlikte mutfak robotunda çekin.

Zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, taze sıkılmış limon suyu, süzme yoğurt ve tuz ile karıştırdıktan sonra dinlenmesi için buzdolabında bekletin.

Buzdolabında bekleyen ve kıvam alan tarator sosu, sıcak başlangıçların yanında ya da dip sos olarak arzuya göre incecik kıyılmış dereotu eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.