Yazdırma modundan çık Tarifi yazdır A+ A- Undo all

Tarçınlı Kurabiye

Malzemeler:

Margarin
7-8 Yemek Kaşığı
250 Gr.
Tarçın
1 Tatlı Kaşığı
Toz Şeker
3 Yemek Kaşığı
Un
3 Su Bardağı
Kabartma Tozu
1 Paket
Dövülmüş Fındık
1 Su Bardağı
Pudra Şekeri
1 Yemek Kaşığı
Üzeri için
Tarçın
1 Çay Kaşığı
Üzeri için
Margarin
1 Yemek Kaşığı
Tepsiyi yağlamak için

Hazırlık Süreci:

Margarin, un, tozşeker, tarçın, kabartma tozu ve fındığı derin bir kaba alıp, iyice yoğurun. Küçük ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayın. Margarin ile yağladığınız fırın Tepsisine aralıklarla dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Ilıkken üzerine pudraşekeri ve tarçın karışımı serpin.

Dipnotlar:

Tüm malzemenin eşit şekilde dağılması için kurabiye hamurunu iyice yoğurmaya dikkat edin. Hazırladığınız hamuru merdaneyle açıp, kalıpla keserek farklı şekillerde kurabiyeler hazırlayabilirsiniz.