Tarhana Çorbası

Malzemeler:
Ev Tarhanası
3 Yemek Kaşığı
Nane
1 Yemek Kaşığı
Sıvı Yağ
2 Yemek Kaşığı
Salça
1 Yemek Kaşığı
Su
6 Su Bardağı
Pul Biber
Karabiber
Tuz
Hazırlık Süreci:
Tenceremizin içerisine sıvı yağ, nane, salça, baharatlar ve tarhanayı ekleyip biraz karıştırarak kavuruyoruz.
Dilerseniz tereyağı da kullanabilirsiniz.
Suyu yavaş yavaş ilave ediyoruz ve devamlı karıştırarak pişiriyoruz.
Topaklanmaması için tel çırpıcı ile karıştırabilirsiniz.
Kaynadıktan sonra 5 dk daha bekleyip ocaktan alıyoruz.
Dipnotlar:
Tarhanayı suyu ekledikten sonra ekleyip çırpıcı ile karıştırabilirsiniz. Böylelikle topaklanma ihtimali azalır.