Tavuklu Tel Şehriye Salatası

Malzemeler:
Tel Şehriye
1 Paket
Tavuk Göğsü
1 Adet
Dereotu
1 Tutam
Maydonaz
1 Tutam
Yeşil Soğan
1 Tutam
İsteğe Bağlı
Mısır
1 Adet
Konserve
Limon
1 Adet
Sosu için
Nar Ekşisi
Tuz, Karabiber
Sıvı yağ
Hazırlık Süreci:
Tavuğu haşlayın,suyunu bir kenara ayırıp, tavuk soğuduktan sonra didin. Tel şehriyeyi koyulaşıncaya kadar yağda kavurun. Daha sonra üzerine tavuk suyunu ekleyip pilav gibi pişirin. Ara sıra şehriyeyi karıştırın ki altı yapışmasın.
Sosu için Limonun suyunu, nar ekşisi ve arzunuza göre tuz ve karabiberi ayrı bir kapta karıştırın.
Son olarak soğumuş olan tel şehriye, didiklemiş olduğunuz tavuk göğsünü, doğramış olduğumuz dereotu, maydanoz, yeşil soğanı ve hazırlamış olduğunuz sosu karıştırıp servis tabağına alıyoruz.