Yazdırma modundan çık Tarifi yazdır A+ A- Undo all

Un Helvası

Malzemeler:

Un
3 Su Bardağı
Dolmalık Fıstık
3 Yemek Kaşığı
Tereyağı
250 Gr.
Su
5 Su Bardağı
Şerbeti İçin
Toz Şeker
3 Su Bardağı
Şerbeti İçin

Hazırlık Süreci:

Un ve dolmalık fıstığı bir tencereye alın. Kısık ateşte tahta bir kaşıkla fıstıkların rengi hafifçe dönene kadar kavurun.

Tereyağını ilave edip fıstıkların rengi sararana kadar kavurmaya devam edin.

Ayrı bir kapta su ve toz şekeri eriyene kadar karıştırın.

Şerbeti helvanın üzerine ekleyin. Kısık ateşte helva suyunu çekip, tencerenin etrafına yapışmayacak hale gelene kadar kavurun. Ocağı kapatıp kaşıkla şekillendirin ve servis tabağına çıkarın.

Arzunuza göre sıcak, ılık veya soğuk olarak servis yapın.