Yazdırma modundan çık Tarifi yazdır A+ A- Undo all

Yoğurtlu Kuzu Kebap

Malzemeler:

Margarin
4 Yemek Kaşığı
140 Gr
Kuzu Eti
300 Gr.
Tırnak Pide
2 Adet
Domates
2 Adet
Kabuğu Soyulmuş
Tuz, Karabiber, Kekik, Kimyon, Pul Biber
Margarin
1 Yemek Kaşığı
Üzeri için
Yoğurt
1 Su Bardağı
Üzeri için
Pul Biber
1 Çay Kaşığı
Üzeri için
Domates
1 Adet
Üzeri için
Sivri Biber
2 Adet
Üzeri için

Hazırlık Süreci:

2 çorba kaşığı margarini tavaya alın ve eritin. Tırnak pideyi küp şeklinde doğrayın ve eriyen margarinin içine ekleyin. Kıtır olana dek pişirin. Servis tabağına alın. Ayrı bir tavada 1 çorba kaşığı margarinde rendelenmiş domatesi 5 dakika çevirin. Domates sosuna tuz, karabiber, kekik, kimyon ve pul biber ilave edin. Tırnak pideyi pişirdiğiniz tavada 1 çorba kaşığı margarin daha eritin. Eriyen yağda hafif döverek incelttiğiniz eti çevirin ve kenara alın. Aynı tavada doğranmış kuzu etini kavurun. İkisini birleştirip pidenin üzerine yayın. Üzerine domates sosu gezdirin. En üste de 1 çorba kaşığı margarinde pul biber kızdırıp gezdirin. Yoğurt, közlenmiş domates ve sivri biberle servis yapın.

Dipnotlar:

Kebabın altına döşeyeceğiniz pidelerin kıtır olması için tavaya aldığınız margarin iyice ısındıktan sonra pideleri ekleyin ve kısık ateşte karıştırarak kavurun.