Yazdırma modundan çık Tarifi yazdır A+ A- Undo all

Zebra Kek

Malzemeler:

Yumurta
4 Adet
Şeker
1 Su Bardağı
Süt
1 Su Bardağı
Sıvı Yağ
1 Su Bardağı
Un
2 Su Bardağı
Kabartma Tozu
1 Paket
Vanilya
1 Paket
Kakao
2 Yemek Kaşığı

Hazırlık Süreci:

1. Yumurta ile şekeri beyazlayana kadar çırpın.
2. Daha sonra süt, sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek bildiğimiz kek hamurunu oluşturun.
3. Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya bölün ve ayırdığınız hamurlardan birine kakaoyu ekleyin.
4. Yaklaşık 22-23cm çapındaki yağlanmış yuvarlak tepsinin tam ortasına hamurlardan sırayla 3 er yemek kaşığını dökün(yani 3 yemek kaşığı kakaolu, 3 yemek kaşığı vanilyalı).
5. Bu işlemi yaparken ara vermeyin. Daha önceden ısıtılmış fırında 160 derecede keki pişirin.