Tenceremizin içerisine sıvı yağ, nane, salça, baharatlar ve tarhanayı ekleyip biraz karıştırarak kavuruyoruz. Dilerseniz tereyağı da kullanabilirsiniz. Suyu yavaş yavaş ilave ediyoruz…
Margarini tencereye alın ve eritin. Üzerine un ilave edip, kokusu çıkana kadar kavurun. Rendelenmiş domatesi ekleyip 2 dakika pişirin. 5 su bardağı…
Margarini büyük bir tencerede eritip doğramış olduğunuz soğanı, ezmiş olduğunuz sarımsağı ve doğranmış kerevizi 5 dakika boyunca kavurun. Dilimlere ayırdığınız Havuçları ekleyin…
İlk olarak mercimekleri berrak su akanakadar yıkanır . Süzgece alıp süzülmesi için bir kenarda bekletilir. Daha sonra sırayla soğanımızı ince ince doğruyoruz sırayla…
Domatesleri ortadan ikiye bölün ve fırın tepsisine yerleştirin, içlerine birer diş sarımsak saplayın. Üzerlerine tuz, karabiber ve zeytinyağı gezdirin. 200 derece önceden…